Shares

Opoziţia nu a avut niciodată haine grele pentru Orest Onofrei, fost ţărănist, fost liberal, actual democrat-liberal.

Imediat după ce Convenţia Democratică a fost scoasă din scenă, iar PNŢCD s-a transformat în cenuşă, Orest Onofrei a fost aruncat şi el din funcţia de director al Direcţiei Veterinare Suceava. Fireşte, ca toţi cei care se cred veşnic la putere, Onofrei a câştigat procesul şi a primit şi ceva bani din câte îmi aduc aminte.

Perioada de opoziţie nu a fost prea grea, iar în 2004 a ajuns în Parlament via Gheorghe Flutur şi PNL. A dat postul de deputat pentru cel de prefect, din care a fost demis după ce a fugit după cei de la PLD.

Nici de această dată nu a stat prea mult cu ochii la soarele Bucovinei şi ochii i s-au luminat când PDL a intrat la guvernare, unde a prins, tot via Gheorghe Flutur, funcţia de secretar al Senatului României.

orest onofrei1

La alegerile din decembrie 2012 a ieşit din nou de pe covorul puterii, dar după cum spuneam, opoziţia nu îi face prea bine la gât. Prin nu ştiu ce mijloace l-a păcălit din nou pe Gheorghe Flutur şi pe alţi lideri PDL şi a fost desemnat candidat al partidului pentru Regiunea de Nord-Est la alegerile europarlamentare de peste două luni.

Sincer să fiu, nu ştiu ce-l recomandă pe Orest Onofrei pentru funcţia de europarlamentar în afara vizitelor din străinătate.

Poate mă luminează şi pe mine cineva de ce ar merita votat acest traseist politic (PNŢCD-PNL-PLD-PDL) şi trimis la Bruxelles pentru a ne reprezenta interesele naţionale pentru că eu chiar nu am vreo idee în acest sens.

Chiar nu a găsit PDL, un partid atât de puternic la nivelul judeţului Suceava, un candidat mai de Doamne Ajută? Mi-e greu să cred asta. Mai degrabă au contat manevrele subterane şi politica neghioabă de a mulţumi nişte oameni din partid.