Brigada Diverse

Parc de 400.000 de euro la spital, tot ce ne mai trebuia

Ştirea care a făcut ocolul Sucevei, şi nu numai, este aceea că parcul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi modernizat, iar pentru asta se vor cheltui 400.000 de euro.

Asta e din ciclul ce-i mai trebuie chelului, iar răspunsul clasic e: „tichie de mărgăritare”.

Din punctul meu de vedere sunt nişte bani aruncaţi total aiurea pe un proiect inutil. Pentru cine nu ştie, parcul Spitalului Judeţean Suceava a fost măcelărit, a se citi modernizat, acum vreo doi ani. La vremea respectivă am mai scris că stimabilul Vasile Rîmbu, managerul cocoţat pe căruţa cu fonduri alocate instituţiei, a strâns bani de la angajaţi pentru a cosmetiza parcul.

Au fost tăiaţi cu acel prilej o parte din pomi, s-a sădit iarbă şi s-au mai făcut şi ale lucrări, cele cu montarea pavelelor sunt deja o altă poveste de succes marca Rîmbu. Toate pe bani grei. Nu a fost suficient, iar pentru că tot se apropie campania electorală s-a considerat că este nevoie de o nouă modernizare.

Bomboana de pe colivă este fântâna arteziană care va funcţiona fix în faţa spitalului.

Mărturisesc că sunt impresionat, terapia apei care curge urmând să aibă efecte miraculoase asupra pacienţilor.

Ruşinos, extrem de ruşinos. Spitalul din Suceava are nevoie de cu totul altceva decât alei pavate şi toalete ecologice. Are nevoie de medici competenţi, asta în primul rând. Mai are nevoie de un manager care să se ocupe să atragă aceşti medici. Mai este nevoie ca managerul să se asigure că aparatura cumpărată cu bani grei este funcţională, nu aşa cum se întâmplă acum. Mai trebuie ca managerul trebuie să se asigure că bolnavii au medicamente.

Dacă vi se pare normal că oamenii să-şi cumpere singuri antibiotice, să stea cu teamă că nu vor fi trataţi corespunzător sau să umble de bezmetici prin oraş pentru a-şi face un computer tomograf sau un RMN, plătind fireşte sume foarte mari, atunci era obligatoriu să montăm fântâna arteziană din sensul giratoriu.

Articole asemănătoare

7 Comentarii

 1. Frate nu pot sa cred cu asa ceva.Pai cu banii astia nu repari un parc ci construiesti un spital.Pai cu banii astia faci Spitalul Judetean sa arate ca un spital din Viena.Cum dumnezeu sa dai 400.000 euro pe repararea unui prapadit de parc din curtea spitalului?Si pentru ce?Pentru ca cei 2,3 bolnavi care pot umbla sa se plimbe prin parc?:))Dar cea mai tare a fost chestia cu fantana arteziana.Celebrul filozof de sorginte euripidista RiMBU,intrebat de necesitatea fantanii arteziene a zis ca fantana e un joc de ape si apa simbolizeaza viata.Ahhhhhhh,ce ma doareeeeeeee

 2. Nu inteleg ce ti se pare asa mult. Plus ca spitalul are nevoie de-o modernizare si sa aiba un parc unde pacientii sa se relaxeze.

 3. La ce suprafata detine spitalul, suma nu mi se pare deloc mare. Era necesar si acest parc, nu stiu de ce esti asa indignat.

 4. Cred ca voi nu reusiti sa intelegeti problematica si prioritatile.Parcul acesta se inscrie in seria parcurilor la tara,a patinoarelor,salilor de sport in sate cu tinerii plecati si a stadioanelor in panta.Acestea sunt lucrari prin care se sifoneaza banul public si banii merg la partid.Iar la spitalul Suceava sunt necesare alte lucruri
  Dacă vi se pare normal că oamenii să-şi cumpere singuri antibiotice, să stea cu teamă că nu vor fi trataţi corespunzător sau să umble de bezmetici prin oraş pentru a-şi face un computer tomograf sau un RMN, plătind fireşte sume foarte mari, atunci era obligatoriu să montăm fântâna arteziană din sensul giratoriu.

 5. Am mai spus o mai demult tot pe aici. Romanii au devenit atat de derutati si de spalati pe creier incat nu mai stiu sa faca diferente.
  Iata dovada: exista oameni care pe asemenea vremuri apreciaza ca binevenita o investitie de 400 000 euro intr un parc.
  Nu cred ca este nevoie sa intru in detalii in legatura cu vremurile din Romania si din Suceava. Stie toata lumea ca la spitalul judetean mai sunt foarte multe de facut pana la parc. Cand va avea acest stabiliment macar pe jumatate dotarile unui spital de rang echivalent din vest, atunci propun sa i facem doua parcuri.
  Cat despre gogorita cu banii care nu ii dam noi, pasamite vin nu stiu de unde, asta e numai buna pentru romanii mentionati mai sus. Indiferent de unde ar veni, li se putea gasi o destinatie mult mai constructiva.
  Pun pariu(dar nu ma mira} ca cel mult un sfert din suceveni isi amintesc despre impasul financiar al Spitalului Judetean de acum vreo cativa ani cand plangeau furnizorii de medicamente pe la usile directorilor si rudele pacientilor faceau coada la farmaciile din vecinatate.
  Acum pare ca totul e ok si mai lipseste doar parcul si arteziana, nu i asa?

 6. catre cretinii care „cunosc zona”: parc la pret de constructie/mp(metru patrat, pentru analfabeti!) a unei case!?!? esti prost de bubu-i!!! ai impresia ca pe aici citesc numai idioti? asta-i ca si parcarea subterana a lui lungu: la acelasi pret cu cea de la universitate, in bucuresti, doar ca de trei ori mai mica(si in suceava)!

Back to top button