Shares

Ştirea care a făcut ocolul Sucevei, şi nu numai, este aceea că parcul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi modernizat, iar pentru asta se vor cheltui 400.000 de euro.

Asta e din ciclul ce-i mai trebuie chelului, iar răspunsul clasic e: „tichie de mărgăritare”.

Din punctul meu de vedere sunt nişte bani aruncaţi total aiurea pe un proiect inutil. Pentru cine nu ştie, parcul Spitalului Judeţean Suceava a fost măcelărit, a se citi modernizat, acum vreo doi ani. La vremea respectivă am mai scris că stimabilul Vasile Rîmbu, managerul cocoţat pe căruţa cu fonduri alocate instituţiei, a strâns bani de la angajaţi pentru a cosmetiza parcul.

Au fost tăiaţi cu acel prilej o parte din pomi, s-a sădit iarbă şi s-au mai făcut şi ale lucrări, cele cu montarea pavelelor sunt deja o altă poveste de succes marca Rîmbu. Toate pe bani grei. Nu a fost suficient, iar pentru că tot se apropie campania electorală s-a considerat că este nevoie de o nouă modernizare.

Bomboana de pe colivă este fântâna arteziană care va funcţiona fix în faţa spitalului.

Mărturisesc că sunt impresionat, terapia apei care curge urmând să aibă efecte miraculoase asupra pacienţilor.

Ruşinos, extrem de ruşinos. Spitalul din Suceava are nevoie de cu totul altceva decât alei pavate şi toalete ecologice. Are nevoie de medici competenţi, asta în primul rând. Mai are nevoie de un manager care să se ocupe să atragă aceşti medici. Mai este nevoie ca managerul să se asigure că aparatura cumpărată cu bani grei este funcţională, nu aşa cum se întâmplă acum. Mai trebuie ca managerul trebuie să se asigure că bolnavii au medicamente.

Dacă vi se pare normal că oamenii să-şi cumpere singuri antibiotice, să stea cu teamă că nu vor fi trataţi corespunzător sau să umble de bezmetici prin oraş pentru a-şi face un computer tomograf sau un RMN, plătind fireşte sume foarte mari, atunci era obligatoriu să montăm fântâna arteziană din sensul giratoriu.