Brigada Diverse

Pardău şi Moraru, zâmbete de mulţumire pentru privilegiile conservate

În viaţă se spune că trebuie să profiţi de toate oportunităţile care ţi se oferă.

Asta nu înseamnă că eşti şi oportunist, ci doar un om care doreşte să se menţină pe linia de plutire. Sunt persoane care pot fi catalogate drept oportuniste, iar deputatul Dumitru Pardău şi fostul primar din Vatra Dornei, Ioan Moraru, pot fi incluse, fără doar şi poate, în această categorie.

Teoretic, cei doi se află în tabere diferite, chiar dacă sunt în acelaşi partid. Moraru este de partea aripii Alexandru Băişanu, căruia îi este dator atât pentru funcţia pe care o deţine în prezent, cea de director al Companiei Naţionale a Uraniului, deşi nimic nu-l recomanda pentru această numire, cât şi pentru funcţia oferită fiului ex-primarului din Vatra Dornei, Mihai Moraru, de director al Oficiului Judeţean de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava.

De partea cealaltă, deputatul Dumitru Pardău îl susţine pe Marius Ursaciuc şi pe răzvrătiţii din PNL, care doresc să-l debarce pe Alexandru Băişanu din fruntea organizaţiei judeţene a partidului.

moraru pardau

Cu alte cuvinte, ar fi două săbii care nu-şi au locul în aceeaşi teacă. Asta la nivel declarativ, pentru că în realitate relaţiile dintre cei doi sunt dintre cele mai bune, dovadă şi faptul că la o acţiune care a avut loc la Crucea Moraru şi Pardău nu s-au dezlipit unul de celălalt.

Cu siguranţă, Ioan Moraru nu a uitat că deputatul Pardău, pe vremea respectivă mare boss prin PDL, nu l-a atacat niciodată în mandatul 2008-2012, iar cum o mână o spală pe cealaltă nu se ştie când va veni vremea unor deconturi.

Din punctul meu de vedere, atât Ioan Moraru, cât şi Dumitru Pardău au făcut tot posibilul pentru a-şi conserva nişte funcţii şi privilegii, iar dacă nu s-au călcat pe bătături unul pe celălalt nu au motive să nu zâmbească. Împreună.

Oare şi preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, este la fel de vesel?

Articole asemănătoare

Back to top button