Shares

La Rădăuţi s-a pus batista pe ţambal. Se întâmplă de scurt timp, iar toate semnele conduc către o ipoteză care acum câteva luni părea doar o himeră.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat, dar înverşunaţii din PSD au căzut la pace cu primarul Aurel Olărean, pentru că PDL se confundă aici cu edilul din Rădăuţi.

Totul conduce spre această ipoteză şocantă şi deloc benefică pentru comunitatea locală, dar şi pentru cei care mai credeau că în Rădăuţi se poate schimba ceva cu adevărat, iar în locul unui zăbăuc poate fi adus cineva cu capul pe umeri.

În urmă cu vreo două săptămâni, Aurel Olărean şi-a asigurat ajutorul celor din PSD pentru un scop mărunt: le-a obţinut votul pentru propriul interes. Mai exact, prin Consiliul Local a trecut proiectul prin care suprafaţa de apă care înconjoară insula unde este amplasat restaurantul „La lac” a fost concesionată către SC Apollo SRL Rădăuţi, acolo unde primarul este acţionar, iar soţia acestuia, Lăcrămioara Olărean deţine funcţia de administrator.

sedinta consiliu local radauti

Aşa cum era de aşteptat, Olărean trebuia să ofere ceva la schimb. Un prim lucru a fost o funcţie în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Servicii Comunale SA pentru consilierul local al PSD Mihai Reman.

Dar, surpriza cea mare a venit zilele trecute, când Aurel Olărean şi-a dat acceptul ca Nistor Tătar, duşmanul său de moarte, să revină în funcţia de director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi. S-a întâmplat după a treia hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi, probabil, că ar mai fi durat la nesfârşit dacă cineva nu-l strângea cu uşa pe Aurel Olărean.

Este posibil ca totul să fi fost un troc, concesiune contra şefia SC Servicii Comunale SA, ori în spate este cu totul şi cu totul altceva, directive şi aranjamente pe care primarul din Rădăuţi le-a încheiat cu şefii de la Suceava ai PSD.

Una peste alta, totul reprezintă o jegovenie fără margini, iar cine se mai îndoia că Rădăuţiul are nu un primar ci un saltimbac în frunte are acum încă o dovadă în plus. Iar cât despre cei din USL, numai de bine.