Shares

Dacă actuala campanie electorală se derula după regulile din atletism, PD-L era descalificat. Cum însă furtul din politică nu se pedepseşte decât la urne, rămâne ca oamenii să decidă singuri.

Aşa cum anticipam, Suceava s-a transformat într-o mare portocalie. Nu există stâlp într-o zonă importantă a municipiului Suceava pe care să nu fi fost amplasate afişe electorale pro-Băsescu. Cortul lui Geoană din faţa Casei de Cultură este singura pată de altă culoare, dar chiar şi aşa mash-ul uriaş cu Traian Băsescu eclipseasă totul.

Nici în alte oraşe aflate în administrarea unor primari PD-L situaţia nu stă altfel. La Rădăuţi, de exemplu, primarul Aurel Olărean nu a lăsat nimic la voia întâmplării.

Aseară, în jurul orei 19.30, aşa cum apare şi în fotografie, se lucra de zor la montarea afişelor electorale pentru Traian Băsescu.

cum au furat pedelistii startul

Fără nici o jenă pentru încălcarea legii şi fără nici un pic de respect pentru cetăţeni.

Tot aseară, la un post local de televiziune, primarul Ion Lungu a mers însoţit de toţi parlamentarii PD-L, aleşi în toamna anului trecut sau racolaţi între timp.

Erau aşa de mulţi încât nici nu încăpeau cu toţii în cadru, iar mesajele, evident, despre marile realizări ale epocii.

Ceea ce nu am văzut anul trecut la alegerile parlamentare şi, probabil că nu voi vedea nici acum la prezidenţiale, este o dezbatere pe proiecte şi idei.

Televiziunile aduc oameni de la acelaşi partid, care sunt lăsaţi să bată câmpii şi să plictisească telespectatorii cu aceleaşi şi aceleaşi clişee. Din câte am înţeles, puţini sunt cei care doresc o astfel de confruntare, de teamă să nu se facă de ruşine în direct. Nu o fac în direct la televiziuni, dar o fac apoi în funcţiile în care sunt aleşi sau promovaţi politic.