Brigada Diverse

Pe mâna cui a ajuns Termica Suceava

Aşa după cum am mai spus, Termica Suceava este unul din ultimele mari tunuri ale acestui oraş.

Iar faptul că administratorul judiciar care va drămui averea uriaşă a societăţii de termoficare a fost agreat în persoana lui Corneliu Mititelu, cel care deţine firma Management Reorganizare Lichidare Iaşi, nu este deloc o întâmplare. Cel mai probabil se doreşte ca banii care vor rezulta din vânzarea Termica să ajungă în buzunarele cui trebuie.

Şi Mititelu pare cel mai potrivit personaj pentru vulturii care roiesc pe deasupra leşului numit Termica.

Site-ul antitepari.ro a publicat câteva date despre un alt faliment gestionat cu succes de Management Reorganizare Lichidare Iaşi. Iată ce scrie acest site:

Practicianul în insolvenţă a dispus după bunul plac de peste 21 milioane de lei obţinuţi în falimentul firmei „Danilux” SRL Botoşani, deţinătoarea iniţială a magazinelor „Fidelio”.

Prin distribuirea ilegală a fondurilor a fost prejudiciată CEC Bank SA, care are de recuperat o creanţă garantată în valoare de peste 25 milioane lei.

Curtea de Apel Suceava şi, apoi, Tribunalul Botoşani au anulat planurile de distribuire a banilor, care dezavantajau CEC Bank, şi au dispus refacerea acestora”.

Clar ca lumina zilei ce se va alege din societatea care până mai ieri a asigurat căldura în casele sucevenilor. Iar dacă mai ţinem cont şi de precedentele numite CET Iaşi şi Mecanica Vaslui, din care Corneliu Mititelu a făcut tot ce a vrut, putem să ne imaginăm ce va fi şi cu Termica Suceava.

furnal Termica 4

Şi pentru că noua centrală termică are toate şansele să nu fie finalizată până al venirea iernii, primarul Ion Lungu începe să bată şaua ca să priceapă toţi sucevenii că nu el va fi vinovat pentru eventualele probleme ce vor apărea.

Mai exact, Lungu a cerut astăzi într-o conferinţă de presă, cerere adresată lui Corneliu Mititelu, ca administratorul judiciar să se apuce de reparat CAF-urile de la Ambro cu care să se asigure căldura în casele sucevenilor.

Dacă oraşul se va baza pe aceste CAF-uri, specialiştii în termoficare spun că există toate şansele să îngheţe tot oraşul la iarnă. În plus, instalaţiile sunt praf, iar pentru a fi aduse la un stadiu minim de funcţionare ar fi nevoie de investiţii de câteva miliarde de lei vechi bune.

Dar la problemele care există la Termica şi la datoriile care trebuie acoperite, inclusiv la salariaţii care ies în stradă pentru a-şi cere drepturile, e greu de crezut că se va moderniza ceva. Viitorul sună extrem de rău pentru un întreg oraş. 

Articole asemănătoare

Back to top button