Shares

Oricare va fi rezultatul votului final pentru şefia PSD, organizaţia din Suceava va ieşi pierzătoare. Am urmărit destul de atent mişcările de trupe din acest partid, dar nicăieri nu am văzut ca mai marii social-democraţilor de la noi din judeţ să-şi fi găsit vreun loc.

Nici în echipa lui Geoană, nici în cea a lui Diaconescu, cu atât mai puţin în cea a lui Ponta. Pare destul de clar că politica practicată de Gavril Mîrza, modul său de a fi cu toţi şi cu nimeni în acelaşi timp, nu este pe placul celor de la Bucureşti.

Nici nu-i greu de înţeles că nu vrei să-ţi apropii un individ şi o organizaţie pe care nu te poţi baza. Mîrza a fost singurul care a anunţat că-l va vota pe Mircea Geoană. Asta la nivel declarativ, pentru că, în realitate, doar el ştie ce va alege.

Cât despre ceilalţi membrii ai PSD Suceava, delegaţi la Congresul care va desemna noul preşedinte al partidului, nimeni nu ştie la poarta cui vor bate. Există un oarecare curent pro Ponta. Nu e ceva unitar, iar grupurile răzleţe îşi pot schimba opţiunea în orice clipă.

E încă o dovadă că la Suceava nu există un lider care să tragă oamenii după el. Vulpoii de la Bucureşti au simţit, cu siguranţă, această lipsă de coerenţă în luarea unei decizii, motiv pentru care nici nu-l doresc pe Gavril Mîrza prin structurile de conducere ale partidului.

Pe termen lung este o pierdere pentru întreaga organizaţie a PSD Suceava. Când eşti exclus de la masa bogaţilor greu reuşeşti să mai prinzi un loc. Gavril Mîrza moare încet şi urât, de fapt a murit cam de mult, din punct de vedere politic. Se cramponează de interese mărunte şi personale, iar asta în detrimentul partidului prin intermediul căruia şi-a făcut jocurile şi interesele ani buni.  

Marea întrebare a membrilor PSD Suceava este alta. Cine vine în locul lui Mîrza? Poate Nechifor, poate Bejinariu.