Shares

Publicat pe: 11 mai 2015 la 13:37

Pentru unii viaţa este o desfătare şi plină mereu de surprize plăcute. Iar când numele este Lungu, viaţa este cu atât mai roz.

Orele petrecute la sediul Primăriei Suceava, dar şi pe teren printre muncitorii care au făcut praf un oraş întreg, trebuie recompensate aşa cum se cuvine.

Şi unde se simte cel mai bine peştele decât în apă. Aşa se face că la vila din Salcea a primarului Ion Lungu, pardon ex-vila primarului, donată între timp copiilor, a răsărit în urmă cu aproape doi ani o piscină.

 

Staţi liniştiţi, nu e vorba de o piscină gonflabilă cumpărată de la vreun mare lanţ comercial de prin Suceava, ci o piscină adevărată, ca pentru oameni serioşi, nu ca pentru gherţoi.

Piscina este dosită destul de bine, dar una dintre firmele care a lucrat acolo a avut inspiraţia să posteze pe o adresă de socializare şi câteva fotografii.

Totul denotă că s-a lucrat cu simţ de răspundere şi nu s-a făcut rabat de la calitate.

Din datele pe care le am eu, acolo au lucrat două firme, una care s-a ocupat efectiv de piscină, şi cealaltă care a realizat acoperişul.

Imensa groapă săpată în spatele vilei de la Salcea a fost apoi „asezonată” cu betoane, foarte multe betoane, pentru ca ulterior să intervină muncitorii care au acoperit piscina. Este vorba de o structură de lemn, cu acoperiş şi uşi din sticlă. Doar aceste ultime lucrări s-au ridicat la circa 9.000 de euro, fără TVA, iar dacă adăugăm săpăturile, betoanele şi instalaţiile pentru funcţionarea piscinei, plus dotările, ajungem liniştit la 30.000 de euro.

Asta da investiţie. Şi când te gândeşti că Ion Lungu spunea acum câteva săptămâni că primarii au salarii mici. Dar poate o fi vreo danie din partea cuiva. Mai degrabă este o investiţie a unuia dintre copii, că în declaraţia de avere a edilului nu apare menţionat nimic, iar totul s-a derulat prin toamna lui 2013. Sunt cârcotaş, nu-i aşa?