Shares

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava se află în topul celor mai bine plătiţi oameni din domeniu.

Cu un salariu net de 7.020 lunar, Vasile Rîmbu îi depăşeşte net pe unii manageri ale unor instituţii spitaliceşti de renume şi cu greutate. Vreau doar să amintesc că printre cei remuneraţi mai slab se numără Emil Ranetti, de la Spitalul Militar Bucureşti, Monica Pop, de la Clinica de Oftalmologie Bucureşti, Ioan Bârliba, de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, fără a mai vorbi de Gheorghe Noditi, şeful Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara. În cazul ultimului, salariul lunar încasat este de numai 2.298 de lei, de trei ori mai mic faţă de ceea ce bagă în buzunar Vasile Rîmbu.

Pentru ceea ce se petrece la spitalul din Suceava, salariul ridicat de managerul portocaliu este o sfidare a bunului simţ. Dacă e să mă ghidez după banii investiţi în această unitate spitalicească în ultimii ani, aş putea spune că Vasile Rîmbu e chiar prea slab plătit.

Este vorba de milioane de euro care au intrat pe poarta spitalului, bani din care s-au întors către PD-L sume importante. Iar pentru a avea pe cineva de încredere acolo unde se împarte caşcavalul e necesar să-l plăteşti „onorabil”.

Altfel cum ar fi câştigat licitaţii firme de casă ale Consiliului Judeţean Suceava şi cum s-ar fi făcut recepţii deşi lucrările nu erau nici pe departe la standardele prevăzute.

Dar uite aşa, prin salariul lui Vasile Rîmbu a intrat şi Suceava în topul spitalelor băgate în seamă la nivel naţional. În rest, ştiu mai bine medicii de pe la Iaşi cam ce se întâmplă pe la noi şi cum se face medicina, singurul lucru care îi doare cu adevărat pe suceveni.