Shares

Liberalii suceveni au obţinut un scor foarte bun la alegerile locale din 10 iunie, dar în partid nu este deloc linişte.

Nemulţumirile au apărut de la modul discreţionar de nominalizare a candidaţilor pentru funcţiile de viceprimar în diferite localităţi, în special în municipiul Suceava.

Oameni cu state vechi de plată în organizaţia PNL Suceava sunt pe punctul de a declanşa un scandal monstru, iar persoana vizată este Alexandru Băişanu. După ce şi-a pus în funcţiile cheie de la partid rude sau yesmeni, în cele mai multe cazuri oameni uşor de manevrat, preşedintele liberalilor suceveni încearcă aceeaşi strategie şi pentru funcţiile publice pe care le doreşte la nivel local.

Manevrele sale nu sunt văzute deloc cu ochi buni de oamenii care nu şi-au pierdut încă simţul raţiunii în acest partid, iar nivelul de surescitare creşte cu fiecare oră care trece şi apropie şedinţele de constituire de la Consiliul Local Suceava şi de la Consiliul Judeţean Suceava.

Nici partenerii din USL nu privesc cu ochi prea buni ce se petrece în curtea PNL. Se spune că Băişanu a cerut pentru partidul pe care-l coordonează mai toate funcţiile instituţiilor descentralizate de unde vin bani mulţi, principalele vizate fiind Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Garda Financiară.

Aceste cereri nu le-au căzut prea bine liderilor locali ai PSD Suceava, mai ales că Alexandru Băişanu a pierdut alegerile, iar Cătălin Nechifor le-a câştigat.

Despre practicile lui Băişanu s-a scris în presa locală acum câteva săptămâni, când avocatul Cătălin Pintea l-a acuzat direct pe liderul PNL Suceava că i-a luat banii, i-a promis un loc eligibil pe listele de consilieri şi în final i-a tras o mare ţeapă. Iar lista liberalilor care nu-l văd cu ochi buni pe Alexandru Băişanu în fruntea organizaţiei judeţene a partidului şi pe mai departe este lungă, extrem de lungă.