Shares

Viceprimarului Lucian Harşovschi îi place să scurme precum găina în mormanul cu gunoi.

Lupta seculară dusă de vreo doi ani cu şefii asociaţiilor de proprietari se adânceşte. Mai ieri, Lucian Harşovschi a spus că toţi candidaţii pentru funcţia de preşedinte al unei amărâte de asociaţii de proprietari din acest târg prăfuit şi înglodat ar trebui să dea câte o declaraţie pe propria răspundere. Nu pentru a plăti toate datoriile pe care locatarii le au, ci pentru a se spovedi public că au făcut poliţie politică şi şi-au turnat vecinii şi prietenii.

Era ultimul lucru care ne mai lipsea, pentru că în rest avem „di tăti”. Avem străzi asfaltate, avem centre medicale performante, avem săli sport şi echipe care ne fac cunoscuţi prin ţară şi prin lume, avem parcuri de distracţii. Ce mai, într-un cuvânt ne-am mutat în Occident fără să ştim.

Eu cred că Lucian Harşovschi urmăreşte doar dezbinarea, că la ce altceva ar ajuta, după 21 de ani, să aflăm că nu ştiu ce moş, care se vrea preşedinte la asociaţia de proprietari X, din cartierul Y, a turnat la Securitate.

Deconspirarea celor care au făcut poliţie politică era utilă acum 15-20 de ani, dar pe atunci Lucian Harşovschi avea alte preocupări, mai adolescentine. Acum, în 2011, e deja prea târziu pentru a mai dezgropa morţi.

Harşovschi spune că există mituri despre anumiţi preşedinţi de asociaţii şi relaţiile acestora cu fosta Securitate. Decât să încerce să le demonteze, mai bine ar aduna şi ar publica aceste mituri într-o carte. Fireşte, nu acum, ci după 2012.

S-ar putea chiar să aibă succes.