Shares

Campania electorală nu a început încă în mod oficial, dar în tranşee se dau lupte crâncene.

Unul dintre cei mai activi, chiar dacă fără prea multă vizibilitate, este deputatul PSD Ioan Stan, omul care vrea să preia conducerea Consiliului Judeţean Suceava.

Chiar dacă social-democraţii spun peste tot că tot Cătălin Nechifor este omul cu care vor merge pentru şefia CJ Suceava, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Cu 4 mandate la activ, Ioan Stan pare saturat de Bucureşti şi de drumurile dus-întors spre capitală, iar administraţia judeţeană este un vis mai vechi al său.

Iar pentru a-şi atinge scopul face de toate, promisiuni pentru primari, alianţe pe sub preş, dar şi ameninţări la adresa celor care nu-i cântă în strună. Este o artă pe care Ioan Stan o stăpâneşte foarte bine, dovadă şi grupul strâns unit din jurul său, primari, consilieri şi oameni de afaceri din Fălticeni care nu mişcă în front în faţa sa. Fireşte, fiecare îşi trage partea leului din această afacere.

pusti

Aşa cum obişnuieşte, Stan nu iese franc să spună ce are de gând, preferă să tragă sforile din spate. Dacă aţi observat, la informaţiile vehiculate în mass-media locală referitor la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, Ioan Stan nu a ieşit niciodată public să le infirme. Au făcut-o cei de la partid, dar cumva ocolit. Nu s-a pomenit numele lui Stan, ci doar că PSD merge mai departe pe mâna lui Cătălin Nechifor.

Una din explicaţiile acestei adevărate secretomanii din jurul lui Ioan Stan ar putea fi aceea că nu toţi social-democraţii văd cu ochi buni o eventuală preluare a conducerii administraţiei judeţene. Asta ar putea însemna şi altceva, mai exact preluarea puterii în cadrul organizaţiei judeţene a PSD Suceava.

Ori, pentru Ovidiu Donţu sau Neculai Bereanu această variantă nu este deloc una confortabilă. Prin venirea lui Stan la şefia CJ Suceava şi la cârma PSD (fie şi printr-un apropiat, gen Cătălin Coman, primarul din Fălticeni), toate jocurile pe care le fac Donţu şi Bereanu ar deveni imposibil de realizat.