Bârfe

Poliţist cu salarii de merit pentru că nu prindea hoţii

Câteva paradoxuri din Poliţia Judeţeană din Suceava nu-şi găsesc nici astăzi răspunsuri logice. Doar afinitatea încă şefului Poliţiei Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, faţă de o anumită persoană ar putea explica ce s-a petrecut de-a lungul timpului.Ofiţerul care a beneficiat de favorurile şefului său direct este comisarul Eugen Rotaru (foto).

În urmă cu doi ani, la Fălticeni, oraş care îl avea în fruntea Poliţiei pe Rotaru, hoţii îşi făceau de cap.

comisar eugen rotaru

Seifurile mai multor afacerişti au dispărut fără urmă cu tot cu banii din interior. Corpurile delicte au fost abandonate în apropierea Fălticeniului, dar hoţii au rămas necunoscuţi. Şi au continuat să dea lovitură după lovitură. Asta nu l-a împiedicat pe comisarul Eugen Rotaru să crească în ochii superiorilor săi, care i-au recompensat „meritele” de a nu fi prins hoţii. Eugen Rotaru a primit salarii de merit, probabil pentru alte servicii prestate, nicidecum pentru munca în combaterea infracţionalităţii.

Anul trecut, un valutist a fost tâlhărit în scara blocului în care locuieşte, adică în zona centrală a municipiului Fălticeni. Normal, autorii nu au fost prinşi.

Urmarea, comisarul Eugen Rotaru a fost mutat la Rădăuţi, un oraş mult mai greu decât Fălticeniul. O avansare care i-a uimit pe toţi poliţiştii care ştiu cum se munceşte, nu şi pe cei care cunosc legăturile de prietenie dintre Eugen Rotaru şi Ioan Nicuşor Todiruţ.

Oare şeful IPJ Suceava şi-o fi simţit protejată proprietatea din Fălticeni atâta vreme cât şef al Poliţiei de aici era comisarul Rotaru?

Articole asemănătoare

43 Comentarii

 1. „Domnu’ colonel Mateiuc”.da „Domnu’ colonel Mateiuc” (fostul sef al politiei mun Falticeni,care a parasit pe usa din spate,aceasta institutie… din cauza unei anonime ticluite de.. „baietas”) este „vinovat” de ascensiunea lui Eugen Rotaru. Daaa…,de ce? Pentru ca Rotaru Eugen,in perioada in care-si desfasura activitatea ca lucrator la politia judiciara Falticeni era un mediocru,un betiv(spun unii),un habarnist(spun eu) 🙂 ,iar calificativele profesionale acordate in acea perioada confirma acest lucru… Pe fondul acestor „realizari” profesionale,trecut si prin comisia de disciplina a IPJ Sv,isi gaseste o gaselnita la UM 0962 (doi si-un sfert)dobindindu-si astfel un nou sef,pe Todirut. Pentru perioada de 1 an,1 an si ceva… cit a activat la „doi si un sfert” tot meocritatea profesionala l-a caracterizat..,dar si-a cimentat (nu fac referire la cimentul existent pe peretii casei lui Todirut,din Falticeni…) relatia cu sefu’ 🙂 Conjunctura politica(prietenia acestuia cu primarul Tofan),sustinerea varului Harmanescu de la S.R.I. divizia Sv(poate fi doar morala… 😉 ) si tovarasia cu Todirut il ajuta sa ajunga seful politiei mun Falticeni. Tot trei sunt si conditiile incalcate la numirea aceasta: lipsa studiilor juridice(Rotaru fiind… miner),nu a fost „ofiter” de cariera si nu avea expierenta in menegement(adica nu a coordonat niciodata activitatea profesionala… a cuiva,nici macar pe a lui :)) ) Vedeti „Domnu’ colonel Mateiuc”,nu l-ati lasat sa moara(in sensul ca nu ati dispus trecerea in rezerva a acestuia) el ii lasa sa traiasca pe infractori… SI ESTE FOARTE BINE PLATIT PENTRU ACEST LUCRU. (chiar si-n medicamente ptr mama,spun unii..) 🙂

 2. Acuzatiile sint grave, iar daca lucrurile stau asa cum sunt prezentate in comentariul de mai sus ar trebui declansat un control amanuntit si sanctionati toti cei implicati.

 3. „Politist cu salarii de merit pentru ca nu prindea hotii”,dar care primea si pe… nemeritate doua laptop-uri de la un cetatean turc,care-si desfasoara activitati comerciale(vinde en gros covoare) „pe raza mun Falticeni” :)) . Eugen Rotaru,inca sef la politia mun. Radauti,mai facea rabat de la „prevederile Codului deontologic al politistului” si in acest context… Cum? Cu nesimtire si tupeul sustinut de relatia cu Todirut. Astfel,dupa ce „turcul” reclama furtul unui seif in care spunea ca avea 40000 euro,seiful este descoperit,in mod accidental in „groapa radasenilor”,dus in garajul politiei mun Falticeni.. STUPOARE!!! Seiful era fara usa,dar in peretele despartitor din spate,”turcul” scoate 7 pachete a cite 10000 euro,face matanii in tot garajul si pleaca fericit la biroul lui Rotaru. A reclamat 40000 euro furati,a gasit 70000… ,o fi fost un seif fermecat,sau o mica evaziune fiscala? Cert este ca Eugen Rotaru a primit de la turc cele doua laptop-uri,pe care le-a impartit frateste cu un alt mediocru Viorel Blajinca. Le-a primit in contextul in care nu a identificat autorii jafului,iar „turcul” si-a recuperat singur prejudiciul(aproape dublat) 🙂 „Turcul” a donat doar cele doua „scule” sau si ceva numerar…? 😉 Oricum „turcul” e un baiat de treaba,nu-l mai intereseaza cine l-a jefuit… si e foarte multumit ca si-a recupetat singur prejudiciul… Acum ca Eugen Rotaru ar fi primit in nume propriu „donatia” celor 2 „scule” tot infractiune se chema,dar le
  -a si inregistrat la IPJ Suceava… RUSINE!!

 4. Astazi,un dispozitiv format din peste 600 cadre a pocedat la ridicarea in vederea confiscarii a peste 100 utilaje provenite din infractiuni,ascunse pe raza a 6 judete… Rotaru Eugen (inca) seful politiei mun. Radauti,cind primea salarii de merit pentru incompetenta la politia Falticeni ,s-a uitat ca „boul la poarta noua”pe un monitor al unei firme falticinene de unde au fost „furate” doua cap-tractoare(capuri de TIR) provenite din acelasi gen de infractiuni… Le-a dat in urmarire dupa 48 ore,de ce a tras de timp? Cineva de la U.M. 0962 (doi si-un sfert) stie de ce.. 😉 Am certitudinea ca o sa stie si cei de la D.N.A 🙂

 5. Intimidari,santajuri,tilharii,incendieri..,reglari de conturi..,o paleta larga de infractiuni generate din diferite cauze si situatii,cine sa le gestionezi la Radauti? Rotaru Eugen? Nu a fost in stare sa le gestioneze la politia Falticeni,ba din contra le-a amplificat!! Toate faptele grave comise pe raza mun. Falticeni cu autori necunoscuti(A.N),in timp,au fost solutionate de catre alte politii competente,de curind tilhariile la valutisti… Acum ca-i in concediu si Rotaru,lucratorii pot sa-si faca meseria nestingheriti..

 6. PT.POKEMON -Sandrinio- hai sa stam strambi si sa judekam drept..tu chiar ai un interes de spagi k sa pice seful I.P.J. k de altceva nu vad. si k sa punem lucrurile la punct,actualul sef al I.P.J. Suveava Comisar sef TODIRUT IOAN NICUSOR de cand este numit la conducerea acestei institutii importante din judet,printr-un management de calitate a asigurat deplasarea oricarui politist la evenimentle semnalate cu mijloace auto,a asigurat un climat propice desfasurarii de activitati specifice astfel inact noi politistii judetului sa nu avem grija zilei de maine in sensul k au fost asigurate salariile,etc,ne-a scos din ,,cocinile,, in care lucram la nivel de municipiu Suceava si nu numai,a asigurat un climat transparent si unitar al concursurilor prin care s-au ocupat diverse functii in I.P.J.,a asigurat cetateanul de rand de liniste si ordine publica(in toate perioadele de timp s-au petrecut si evenimente mai mult sau mai putin grave) a fost si este un om decent,corect si binevoitor cu toti angajatii institutiei,vorbeste respectos cu toti colegii,este deschis,nu te-a deranjat cu nimic niciodata,are ani de munca si experienta in spatele sau si credema nu degeaba a ajuns acolo unde este. Incearca sa te gandesti la toate aceste lucruri si vei vedea k nu merita sa se arunce cu noroi in cariera sa de politist si nu in ultimul rand de OM. Intelegi?….

 7. fratilor,lasati-l pe domnul Eugen in pace k nu v-a deranjat ku nimic iar cand el facea munca adevarata de judiciarist la nivelul municipiului Falticeni voi bateati cu furculita in geam..despre restul ce sa mai vorbim? sunteti carcotasi mai ales tu Cristinel adkaa cel ce tot Eugen te-a numit adjunct si ti-a dat o paine calda dar tu nu ai stiut sa o pastrezi si ai ramas fara,de aceea esti atat de frustrat..hai salut

 8. :)) ,LE-AI SCOS IN EVIDENTA INTR-UN MOD ISTET,ESTI TARE!! :))

 9. baeti lasati-o moale cu Todirut k va rupeti gaturile.ce ziceti de Hoffman k va concura de unul singur pentru functia de loctiitor si va esi pe locul doi caci va fi contestat deoarece nimeni nu a stiut de acest concurs,doar poate activistii de partid de pe vremuri…hi,hi,hi…

 10. sa traiti domnule ministru k ne trimiteti un loctiitor fara concurenta.. oare nimeni nu a mai dorit sa fie loctiitor la conducerea I.P.j Suceava?….curios

 11. :))) Corect,sa-i multumesti lu’ domn” ministru si pentru avansarea lui Rotaru Eugen,la politia Falticeni,si el a „concurat” tot de unul singur… :))?

 12. Iulian,nu-ti mai vazi banii!!! Brajinca e foarte bun prieten cu sotia ta,ea i-a luat,nu secretara. gianini chirita(se marita) stie de ce!

 13. 2-0 ? :)) poti fi mai mult decit… monosilab? 🙂 Daca tot ii venerezi,de ce nu vii si cu argumente,rebel perfect de slugarnic? 🙂 Sau scrii asa doar sa-ti demonstrezi ca poti fi un tare? Esti pe nicaieri,rebel perfect anonim,ptr tine doar(mai stii ceva de bani?) :))

 14. in acest articol este vorba de mediocritatea,incompetenta si coruptia de care da dovada Eugen Rotaru,de ce deviezi subiectele catre Todirut? Pe acest articil hai sa vorbim doar despre cel implicat..,nu-i mai corect si cinstit? Vrei despre Todi,hai pe articolul lui,ok? Dar in ambele… nu o sa faci fata,esti si tu un habarnist slugarnic! :))

 15. „BA BAIATULE”? e pe aproape de „baietas”,apelativ folosit de Rotaru…,de ce nu faci comentarii pe subiect? 🙂 nu esti in stare? 🙂 de ce,ptr ce esti : incompetent,mediocru,corupt..? 🙂 🙂 Nu asa reusesti sa-i clatesti… 🙂

 16. Ai lacrimi in ochi,Rotaru Eugen inca sef la politia mun Radauti? Fosta secretara nu-ti mai poate furniza nimic de la etajul doi… e trist? 🙂 De la „rural” nimic palpitant… 🙂 Initial,din „birfe”,rezulta ca nu rezisti mai mult de 3-4 luni la Radauti..,acum perioada e mai putin importanta. Important e ca „baietasii” de la politia Radauti si-au dat seama ca esti pe linga cu toate,habarnist… au facut burtile mari de ris cind ti-au citit rezolutiile de pe lucrari 🙂 Poti ascunde … orice,dar ca esti habarnist.. NU!! :))

 17. Rotaru Eugen,politist cu salarii de merit pentru ca nu prindeai hoti,nu mai stii ce se intimpla in secretariatul politiei Falticeni,ce fapte s-au mai comis..,cine ar mai putea fi protejat de interese meschine? 🙂 Ei afla ca GATA!! Mizeriile pe care tu le acceptai si le promovai in detrimentul calitatii muncii de politie nu mai sunt acceptate de noua conducere a politiei Falticeni. Dar daca vrei sa te fii la curenr afla ca unul din membrii clanului florarilor(clan care s-a dezvoltat si a luat amploare cu sprijinul tau) a batut un tinar,de fata cu politistii..(acest tupeu fiind sustinut de slabiciunile tale),s-a intocmit dosar penal in cauza 🙂 ,Lefter Florin l
  -a batut mar pe martorul inventat de tine si procurorul Stanescu(in dosarele „Blana”,prost si incompetent documentate).. „Marinarul” mediocru nu prea iti furnizeaza date exacte,nu? 🙂 Stii de ce? pentru ca si el,ca si tine,e pe nicaieri… Dupa ce politistii de la Sv solutioneaza cauzele complexe,cu A.N. privind tilhariile comise asupra valutistilor,apare si el prin piate agroalimentara Falticeni si bravind,se lauda catre valutisti si cei dispusi sa-l asculte,ca el i-aprins si ca-i va aresta si pe cei care au dat pontul ptr Viorel A.,nu-i nesimtire? Pentru tine e retorica intrebarea… 🙂

 18. ioni si petronel luativa de mana si strigati tare:domnule Todirut,noi n avem NICA cu dumneavoastra,am vrut doar asa sa spunem cate ceva….cum de altfel mai sunt cateva persoane ca si voi.hi,hi,hi….

 19. 🙂 „luativa” sau luati-va ? hi,hi,hi NICA nu stii rebel perfect agramat 🙂 Tot statut de provizorat are acolitul tau,de ce faci tumbe? :)) Si cel care-l urmeaza.. tot asa.si tot asa.. :))

 20. Aici comentam pe tema acestui articol,la ce faci referire cu datul banilor? Rotaru Eugen(inca sef de politie la Radaut) a dat bani lu’ Todirut pentru actualul statut? Fii mai explicid,te rog. Poti? 🙂

 21. exclus ceea ce spi k daka ar fi fost asa domnul Todirut n ar mai fi fost.Insa gandestete la cel kare a fost numit pe un important post FARA CONCURS iar acum va trebui sa plece nu din alt motiv ci pentru faptul k nu a obtinut postul corect. Stai linistit k Rotaru Eugen va ramane la politia Radauti cu succese remarcabile .Si ti-am zis nu ma mai jigni ,OMULE!!!

 22. „OMULE”!!! 🙂 Interlopii isi regleaza conturile pe fata,de cind Rotaru Eugen este (inca) sef la politia Radaut..,iar tu vii cu „succesuri” remarcabile? :)) Vezi tilharii,incendieri auto… Faptul ca esti agramat si kissinfundist.. sunt doar constatari,nu le interpreta ca pe niste jigniri. :))

 23. Mai „bot blanit”,cu care ai pupat in cur,pentru a ajuta pe infractori.. 🙂 nici la un post de politie rurala nu o sa mai gasesti de minca!! :))

 24. Mai perfect rebel ariel! 🙂 mintea ta schilodita de sechelele pupincurismului.. e cea care-ti joaca feste.. suntem primate,dar nu primeaza criteriile de profesionalism la numirea sefilor,cind o sa intelegi? cica never :)) Dan Hoffman.. o sa se descurce,Nicu Toirut.. la fel Pentru unul ca Rotaru fa-ti griji,lui ii trebuie acum multi bani.. sa-si blatuiasca eventuala avansare,cind esti mediocru din punct de vedere al profesionalismului iti trebuie bani.. si in ultima perioada amicul tau,Rotaru,face cheta si se imprumuta de la diferiti interlopi.. lui sa-i plingi de mila :)) aaa mai merge si in genunchi pe la Prefectura.. cica tot degeaba.. :))

 25. Cazacu a dedus logic faptul ca s-a ‘vindut’ la actiunea org de cei din sud,iar tu nu esti strain.. nu? 🙂 te-ai apucat de fumat,sau ai facut-o ca un mercenar? 🙂 nu numai ca i-ai deprofesionalizat pe cei de la Radauti dar incerci sa-i si faci.. infractori. tu si cei de la cimpulung mold. ati ramas singurii din i.p.j. Sv care lucrati la ‘gramada’ in judiciar. de ce nu respecti ordinul privind liniile de munca? ca sa-ti acoperi impotenta profesionala! daca iti intra o infractiune grea si.. bineinteles n-o scoti ptr ca stai prost la agentura..,te scoti cu abandoane si fapte facute de minori.. chiar daca au mai ramas putine luni.. nicu nu mai pune bot la stilul tau. sau mai stii? 🙂

 26. Daca Alistar o sa fie sef la pol Radauti…,Marincuta pe picior de plecare de la 0962, ptr simulacru de razmerita(si nu numai),inseamna ca zilele acestea te zbati nu gluma Rotarule 🙂 oare Catalin Nechifor nu te stie? cica o sa vedem.. 🙂

 27. Cum puteai sa crezi ca poti fi sef la 0962? Incepi sa-ti ei suturi in cur..,dar nu o sa faci pasi inainte.. ,o sa faci doar ”pasi” 🙂 Mama,mama ce controale a dispozitivelor de ordine o sa mai faci la Falticeni!! 🙂 Da,se pare ca cei pe care-i periai au inceput sa realizeze cit de..”hahalera” esti!! 🙂

Citiți de asemenea
Close
Back to top button