Shares

Câteva paradoxuri din Poliţia Judeţeană din Suceava nu-şi găsesc nici astăzi răspunsuri logice. Doar afinitatea încă şefului Poliţiei Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, faţă de o anumită persoană ar putea explica ce s-a petrecut de-a lungul timpului.Ofiţerul care a beneficiat de favorurile şefului său direct este comisarul Eugen Rotaru (foto).

În urmă cu doi ani, la Fălticeni, oraş care îl avea în fruntea Poliţiei pe Rotaru, hoţii îşi făceau de cap.

comisar eugen rotaru

Seifurile mai multor afacerişti au dispărut fără urmă cu tot cu banii din interior. Corpurile delicte au fost abandonate în apropierea Fălticeniului, dar hoţii au rămas necunoscuţi. Şi au continuat să dea lovitură după lovitură. Asta nu l-a împiedicat pe comisarul Eugen Rotaru să crească în ochii superiorilor săi, care i-au recompensat „meritele” de a nu fi prins hoţii. Eugen Rotaru a primit salarii de merit, probabil pentru alte servicii prestate, nicidecum pentru munca în combaterea infracţionalităţii.

Anul trecut, un valutist a fost tâlhărit în scara blocului în care locuieşte, adică în zona centrală a municipiului Fălticeni. Normal, autorii nu au fost prinşi.

Urmarea, comisarul Eugen Rotaru a fost mutat la Rădăuţi, un oraş mult mai greu decât Fălticeniul. O avansare care i-a uimit pe toţi poliţiştii care ştiu cum se munceşte, nu şi pe cei care cunosc legăturile de prietenie dintre Eugen Rotaru şi Ioan Nicuşor Todiruţ.

Oare şeful IPJ Suceava şi-o fi simţit protejată proprietatea din Fălticeni atâta vreme cât şef al Poliţiei de aici era comisarul Rotaru?