Shares

Interminabila listă a lui Alexandru Băişanu cu potenţialii candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Suceava îl cuprinde şi pe Mihai Sandu Capră.

Până aici, nimic extraordinar, pentru că orice membru PNL îşi manifestă intenţia de a candida este privit cu bunăvoinţă de Băişanu. Şi probabil că acest spectacol fără noimă va continua şi în perioada imediat următoare, mai exact până când liderul organizaţiei judeţene a PNL Suceava va găsi papagalul perfect pentru a-l împinge să candideze la alegerile de anul viitor.

Interesant este cum a ajuns Sandu Capră pe lista potenţialilor candidaţi, de vreme ce nu a mai dat prin Suceava decât meteoric în ultimii ani.

Acum câţiva ani, deputatul Capră a virat-o brusc, instantaneu şi deodată din lumea politică. A ales să fie consilier al Curţii de Conturi a României, o funcţie călduţă şi fără riscuri.

A stat acolo până recent, când mandatul său a expirat, iar ulterior a simţit că trebuie să se reactiveze.

Mai întâi, a încercat pe aceeaşi cale, a Curţii de Conturi. Ceea ce multă lume nu ştie este că Mihai Sandu Capră a candidat pentru funcţia de şef al Curţii de Conturi Bucureşti. A picat cu succes, iar apoi a ţinut cu dinţii să nu iasă din lumina reflectoarelor. Şi aşa a ajuns Capră să se autopropună pentru a fi desemnat candidat pentru Primăria Suceava.

A fost acceptat, dar ceea ce nu ştie fostul deputat liberal este că Alexandru Băişanu nu are nevoie de un om căruia să-i sponsorizeze campania electorală, ci de un cotizant vârtos. Iar despre această parte, toţi cei care îl ştiu pe Capră pot confirma că este un scoţian notoriu.

Probabil că şi Băişanu s-a convins de asta.

 

PS Mă veţi întreba ce semnificaţie are titlul materialului. Simplu. Mihai Sandu Capră a ieşit deputat din partea Alianţei D.A. în anul 2004 de pe poziţia a patra.