Shares

Visul de a ocupa fotoliul de prim-ministru al României îi dă ghes tot mai des unui sucevean. Fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur s-a simţit retrogradat când partidul l-a trimis să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Nu a spus asta niciodată cu glas tare, dar nici nu a dezarmat. S-a gândit că orice şut în dos poate însemna un pas înainte. Nu s-a împăcat niciodată cu marginalizarea la capătul ţării. A inventat tot felul de manifestări pentru a aduce la Suceava preşedinţi, miniştri şi ambasadori. Cu alte cuvinte a lucrat la imagine, conştient că numai aşa va rămâne în atenţie. Başca, în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, cel puţin o treime din timp şi l-a petrecut prin Modrogan şi alte locaţii preferate de liderii PD-L şi preşedintele României.

flutur

Conjunctura i-a fost favorabilă, iar plecarea PSD de la guvernare l-a împins din nou în lumina reflectoarelor, acolo unde îi place cel mai mult. S-a trezit peste noapte şeful campaniei electorale a lui Traian Băsescu. În zilele rămase până la alegeri va ara ţara în lung şi-n lat pentru a-i asigura actualului preşedinte un nou mandat.

Răsplata pe care o aşteaptă este funcţia de prim-ministru, chiar dacă va fi marioneta lui Traian Băsescu.

Numai că socoteala de acasă, aici unde se agaţă harta în cui, s-ar putea să nu se potrivească cu realitatea, iar în locul unei funcţii importante să mai primească un şut în partea posterioară. Nu ar fi nimic nou pentru Traian Băsescu să calce pe cadavrele celor care l-au ajutat, iar Gheorghe Flutur nu cred că poate fi exceptat de la această regulă mârşavă. Ce-i rămâne lui Flutur în acest caz? Să revină acasă, într-un judeţ devenit deja prea mic pentru el.

Partea optimistă a scenariului ar fi ca, într-adevăr Flutur să ajungă prim-ministru. Pentru Suceava ar putea însemna o relansare din toate punctele de vedere. Pariază cineva pe Flutur prim-ministru?