Shares

Scena politică din ultima vreme evoluează destul de dinamic, iar alianţele care se fac şi se desfac au ca scop doar pregătirea alegerilor prezidenţiale din toamnă.

Acolo se va da marea bătălie pentru cine va conduce România în 2015 şi 2016, dar alegerile europarlamentare de peste câteva zile vor reprezenta un barometru important pentru repoziţionarea forţelor politice.

Şi mă refer aici, în primul râdnd, la forţele de dreapta, care acum sunt divizate în trei: PNL, PDL şi PMP. Fiecare dintre ele va încerca să rupă cât mai mult din voturile alianţei USD (PSD+UNPR+PC), iar scorul obţinut de fiecare partid în parte va constitui baza negocierilor din toamnă, când dreapta va da, cel mai probabil, un candidat comun la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României.

flutur gheorghe

După cum decurg ostilităţile, PNL va fi decapitat, toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, dar şi Crin Antonescu fiind cu demisiile în alb depuse pentru cazul în care nu vor obţine 20% din voturi. Şi cum acest lucru nu se va întâmpla, PNL va intra într-o nouă eră.

Conform scenariului deja creionat, conducerea interimară a PNL va fi preluată de Klaus Johannis, care va fi şi principalul contracandidat al lui Victor Ponta pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

PDL şi PMP se vor coaliza cu PNL, iar preţul va fi plătit în funcţii. Ori, la nivelul judeţului Suceava, după toate probabilităţile locul actualului preşedinte al PNL, deputatul Alexandru Băişanu, va fi luat de Gheorghe Flutur.

Fost ministru al Agriculturii în perioada în care făcea parte din PNL, Gheorghe Flutur este văzut de mulţi ca singurul om capabil să unească forţele de dreapta din Suceava. Este interesant de văzut ce se va întâmpla dacă acest scenariu se va adeveri şi, mai ales, ce se va petrece cu oamenii din PNL, PDL şi PMP.

Nu de alta, dar nu se pot crea funcţii pentru toţi amatorii.