Shares

De data asta m-am înşelat mult mai puţin, iar rezultatele alegerilor de ieri confirmă în mare parte previziunile mele.

Astfel, în municipiul Suceava noul primar este Ion Lungu, ajuns acum la al patrulea mandat. Totuşi, trebuie adăugat aici un mic comentariu, în sensul că dacă ar fi existat un al doilea tur de scrutin fotoliul de primar se juca la modul cel mai serios. Asta în condiţiile în care Ion Lungu a fost votat de 42% din alegători, iar Tiberius Brădăţan a luat 32%.

Pentru Consiliul Judeţean Suceava opţiunea a fost extrem de clară, în ton cu informaţiile pe care le-am avut. Gheorghe Flutur se poate declara fost senator, iar cu cei 19 sau 20 de consilieri judeţeni se poate declara deja noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Pentru Gheorghe Flutur se poate spune că este o dulce răzbunare pentru votul de acum 4 ani, când nimeni nu se aştepta ca el să piardă alegerile la Consiliul Judeţean. De data aceasta, trădătorii au stat acasă.

flutur

După cum anticipam, la Gura Humorului, Fălticeni, Siret şi Câmpulung Moldovenesc primarii în funcţie vor continua.

O mică surpriză a fost pentru mine scorul, nu şi rezultatul, cu care Cezar Ioja a pierdut la Vatra Dornei, aproape dublu faţă de primarul în funcţie, Ilie Boncheş, respectiv 27% faţă de 57%.

În fine, la Rădăuţi este locul unde m-am înşelat, iar câştigătorul a venit din partea PSD. Nistor Tătar este noul primar al municipiului Rădăuţi, după ce l-a învins pe reprezentantul PNL, Cătălin Miron.

Candidatul ALDE, Constantin Boliacu, cel pe care mulţi îl vedeau în cărţi pentru funcţia de primar, a pierdut fără drept de apel.