Shares

Vin vremuri grele pentru Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi. După ce acum câteva săptămâni a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, mai nou, Olărean va avea de dat cu subsemnatul şi în faţa inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a sesizat în cursul zilei de astăzi ANI în cazul primarului din Rădăuţi, care este suspectat că s-a aflat şi se află în continuare în conflict de interese. Mai exact, una din firmele familiei Olărean a făcut afaceri frumoase cu Spitalul Rădăuţi, instituţie aflată în subordinea administraţiei locale rădăuţene.

Este vorba de SC Andras Prod SRL Rădăuţi, firmă la care administrator şi asociat unic este Lăcrămioara Olărean, soţia lui Aurel Olărean. Această firmă, pe care edilul din Rădăuţi „a uitat” s-o treacă în declaraţia de interese, a încheiat anul trecut un contract cu Spitalul Rădăuţi în valoare totală de 106.000 de lei.

olarean cu degetele in nas

Pentru aceşti bani, SC Andras Prod SRL Rădăuţi a livrat Spitalului 4.400 de kg de carne şi 2.080 de kg de cârnaţi trandafir. În acest caz mai există şi suspiciunea că bunurile nu au fost produse de SC Andras Prod SRL, ci de SC Apollo SRL Rădăuţi, o altă firmă aparţinând familiei Olărean.

Despre afacerile cu bani publici care s-au scurs în buzunarele familiei actualului primar din Rădăuţi am scris tot aici şi acum o săptămână.

Potrivit unor surse bine informate, SC Andras Prod SRL Rădăuţi a obţinut autorizaţie de funcţionare pentru spaţiile existente abia după apariţia materialului de pe site-ul meu, când a cerut şi primit patru astfel de autorizaţii.

Potrivit legislaţiei care a intrat în vigoare în vara anului 2010, contractul de management al Spitalului din Rădăuţi este semnat chiar de primarul Aurel Olărean. Cu alte cuvinte, edilul a numit un director, iar acesta i-a oferit soţiei şefului administraţiei locale un contract generos pe o firmă pe care Olărean a uitat s-o mai treacă în declaraţia de interese.