Shares

Mitingul de astăzi din faţa Palatului Administrativ din Suceava a fost un fel prohod pentru ceea ce s-a numit Termica.

Practic, societatea de termoficare din Suceava a încetat să mai existe, iar în ceasul al 13-lea oamenii au conştientizat că situaţia nu este deloc roz pentru ei. Din păcate, s-au trezit cu mult prea târziu, iar acum nu pot face altceva decât să se roage pentru a-şi primi diferite drepturi băneşti.

Printre cei luaţi în colimator de nemulţumiţii de la Termica a fost şi primarul Ion Lungu. În mai multe rânduri, din piepturile celor aproape 150 de protestatari au izbucnit strigăte de nemulţumire la adresa edilului Sucevei.

„Lungu şi ai lui/Hoţii oraşului”, a fost scandarea preferată a sindicaliştilor. De cealaltă parte, primarul Ion Lungu vrea să le arate salariaţilor de la Termica Suceava că nu are nici o vină pentru situaţia în care s-a ajuns, iar administraţia pe care o conduce a făcut chiar mai mult decât se putea pentru a ajuta societatea.

miting salariati termica

Că lucrurile nu stau chiar aşa o ştiu doar câţiva dintre cei implicaţi în acest ultim mare tun al Sucevei. La Termica Suceava nu s-a mişcat nici un pai în ultima perioadă fără ştirea primarului, iar directorii erau simple marionete în mâna lui Ion Lungu.

Până şi mitingul de astăzi a fost unul obţinut cu forcepsul, iar scuza primarului ar fi fost că cineva din conducerea Palatului Administrativ nu a fost de acord cu acţiunea.

Este posibil şi acest lucru, dar la fel de adevărat este că Ion Lungu ştia că la un moment dat va fi ţinta huiduielilor şi scandărilor ostile venite din partea salariaţilor de la Termica. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Ca fapt divers, la mitingul de astăzi, disponibilizaţii de la Termica au conştientizat că au strigat de pomană, şi asta pentru că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu, cei mai importanţi oameni din Palatul Administrativ, au plecat din clădire la ora 9.40 cu destinaţia Putna.