Brigada Diverse

Profesorul Bordea şi repetenţii de la catedră

Am aşteptat astăzi, cu vădit interes, decizia conducerii Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava în scandalul provocat de aşa zisul comediant Cătălin Bordea.

Cum se întâmplă în societatea multilateral dezvoltată şi democrată din România, analiza dintre şefii liceului şi organizatorii balului bobocilor s-a lăsat cu un comunicat. Nu, să nu vă închipuiţi că cineva şi-a dat demisia sau a fost sancţionat. În comunicat se spune că reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ se dezic de „spectacolul” oferit de Cătălin Bordea.

Domnu’ director, fiţi atent aici. Anul viitor vin urc eu pe scenă la balul bobocilor, îmi daţi exact aceeaşi sumă ca marelui comediant, adică 600 de euro, şi nu am nevoie nici de transport cu avionul, spun trei prostii şi apoi plec acasă. E bine aşa? A, e prea scump? Vă fac o reducere. Vin doar cu 400 de euro.

Fireşte că nu o să fac aşa ceva, dar să vii să spui că te dezici de o porcărie pe care tu ai girat-o mi se pare cel puţin penibil. O altă scuză, la fel de jenantă, este aceea că organizatorii „l-au rugat” pe Bordea să nu folosească limbaj indecent, ci unul pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Cică astfel de rugăminţi au fost adresate şi din culise, în timp ce Bordea debita aberaţii fără oprire.

Iar spectacolul nu a fost oprit pentru că profesorii se temeau de reacţia publicului, adică a celor pe care-i educă.

Domnilor profesori, dacă nu vă daţi seama, le-aţi dat cea mai proastă lecţie posibilă. Şi vă asigur că nu o vor uita prea devreme. Domnule director, dacă acel copil căruia i s-a spus că maică-sa mai bine făcea sex oral înainte să-l conceapă era fiul dumneavoastră, ce aţi fi făcut?

E singurul amănunt la care v-aş ruga să meditaţi. Asta dacă nu aţi râs cumva pe sub reverul hainei fără să vă vadă ceilalţi colegi.

La fel de impardonabilă mi se pare şi lipsa de reacţie a celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. De parcă liceul unde au avut loc scenele porcoase şi prin care Cătălin Bordea incita la consum de alcool şi chiar de droguri ar fi o entitate care nu are legătură cu învăţământul sucevean şi cu cei care îl coordonează. Dar de ce mă mir eu de această pasivitate, când însuşi şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, are bădărănia în sânge.

Viitor de aur ţara noastră are. Iar dacă mâine-poimâine îl vom vedea pe Cătălin Bordea ministru al Educaţiei să nu vă mire. Ne merităm soarta.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button