Shares

Onorabilul director al Colegiului de Informatică Suceava, nimeni altul decât profesorul Virginel Iordache, a avut o cumpănă serioasă în urmă cu câţiva ani.

Mai exact, un dosar penal pentru luare de mită în calitate de dascăl. Plângerea a fost formulată de o femeie din Negrileasa-Stulpicani, care-l acuza pe Iordache că i-a cerut bani în schimbul unui ajutor pentru fiul ei. Cum acesta nu s-a materializat, femeia a depus plângere la Poliţie şi Parchet şi doar după mari intervenţii fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava a scăpat basma curată. Banii luaţi au fost returnaţi, plângerea retrasă, iar Virginel Iordache şi-a consolidat cariera profesională şi politică.

Zvonuri despre implicarea lui Virginel Iordache în „ajutorarea” unor elevi în perioada în care ocupa funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au mai existat, niciodată acestea nefiind dovedite.

Totuşi, din modestul salariu de profesor, ex-liderul social democrat a reuşit să achiziţioneze o serie de proprietăţi. Fireşte, nu pe numele său, ci al părinţilor. Pe lângă teren, părinţii acestuia s-au ales şi cu o casă la Dumbrăveni, acolo unde actualul director al Colegiului de Informatică merge periodic.

Terenuri au mai existat şi în alte zone ale judeţului. La Pojorâta a fost cumpărat un teren, iar cel de la Şcheia a şi fost înstrăinat între timp.

Concluzia: ce bine e să fii profesor în Suceava.