Brigada Diverse

Protestatarii de pe facebook şi cei de pe şosea

România este activă doar pe facebook sau pe alte reţele de socializare. În rest, suntem varză, o naţiune de căcat, şi îmi asum total ceea ce spun.

În această seară s-a organizat marele miting împotriva „Zidului Morţii”, aşa cum este numit generic pilonul de la şoseaua de centură care este amplasat pe drumul european DE576 Suceava-Vatra Dornei.

Pe facebook se anunţau peste 2.000 de participanţi, dar în realitate au fost doar vreo 300, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori la marile mitinguri ale Sucevei.

Nici nu m-am aşteptat să fie prea mulţi oameni, pronosticul meu fiind de 200 de protestatari, aşa încât cred că sunt în marja de eroare.

Locul unde au murit patru oameni

Vroiam doar să remarc faptul că suntem o naţiune de doi lei, care nu ştie nici măcar să protesteze. Şi aşa vom fi la infinit dacă ne vom căciuli la alţii sau dacă vom aştepta ca alţii să scoată castanele din focul nostru.

În concluzie, o naţie de căcănari care ne merităm soarta. Restul e poezie şi la asta nu mă pricep.

Este foarte comod să fii protestatar pe facebook sau pe altă reţea de socializare, dar când e să mergi la locul faptei e altceva. De aceea cred că noua generaţie are o mare problemă. Oameni despre care cred că sunt rupţi de realitate, care cred că totul li se cuvine şi nu mai trebuie sa facă nimic. Mă înşel?

Articole asemănătoare

5 Comentarii

 1. Da,dar cei care protesteaza pe facebook sau pe alte retele de socializare sunt din diferite zone ale tarii ori in afara granitelor tarii si nu au cum sa vina la locul faptei cand sunt solicitati,asa ca beneficiaza si ei de clementa din partea dv.Cei care sunt din zona si nu vin la solicitari,sa le fie rusine ca sunt lasi.

 2. si pentru ce s-a protestat.. pt 3 morti.
  Spre surprinderea dv. in anul 2013 nu a avut loc nici un accident grav „provocat” de „zidul mortii” dar, mai multe persoane au decedat si familii au ramas indoliate in urma accidentelor inregistrate tot pe acelasi DN17, E58 in zona Stroiesti – Ilisesti, Poiana Stampei, Valea Putnei. Care e treaba cu drumurile acestea? Sunt proiectate gresit? Sunt aberatii tehnice? Nu, sunt foarte bune. Asfaltul e ca in palma, te indeamna la viteza, la depasiri inconstiente. „Zidul mortii” este, si el, o problema, dar nu atata timp cat respecti regulile de circulatie.
  Multi se intreaba de ce victimele sunt doar soferi din judet. Explicatia o poate da orice sofer. Cand esti pe un drum pe care nu-l cunosti si vezi astfel de semne de atentionare, obligatoriu reduci viteza. Daca, insa, esti de-al locului si stii ce este prin zona, mai risti sa ignori semnele de circulatie.
  Stimabilul care a intrat acum in zid avea 120km/h si 5000 ture. intr-o zona in care la 300 metri are limitare la 70km/h, la 200 metri are limitare de 50km/h iar la 100 metri de intrare in curba are limitare de 30km/h.
  Pentru a frana de la 120 km/h la 0 cam ai nevoie de ceva spatiu.. cand in cazul conditiilor de asfalt umed opresti de la 60km/h la 0 in 20 metri.
  Să mai amintim că legea spune că limita maximă de viteză scade cu 20 km/h la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor pe timp de ceaţă, când vizibilitatea este sub 100 m? Îmi spune cineva că la 70 de km/h 50 km/h – deci fără ca şoferul să fi observat vreun indicator, dar respectând legea, maşina se putea urca aşa pe zid?
  Iar mortii din 2012 au intrat cu 80 km/h in acea zona cu un camion cu o masa autorizata de 4,5tone, dar ei transportau 10 tone. sa franezi pe mazga, ceata cu o greutate depasita este ca si cum te-ai da pe gheata.
  Deci un protest inutil, astept protestul pentru intrarea varianta de la intrarea dinspre Falticeni

 3. Dv. d-le Mihai aveti dreptate dinacest punct de vedere.Cine nu respecta codul rutier isi risca viata,atat a sa cit si a altora.Va multumesc.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button