Brigada Diverse

PSD, PSD, Suceava unde e?

Când am spus, chiar dacă nu aici, că parlamentarii PSD de Suceava sunt doar de umplutură la Bucureşti şi nimeni nu-i bagă în seamă nu m-am înşelat deloc.

În afara unor mici concesii, cele mai multe dintre ele venite mai mult pe relaţii personale, când vine vorba de investiţii pentru judeţ lucrurile sunt foarte clare şi nu lasă loc a interpretări.

În urmă cu câteva luni am scris despre faptul că sumele „colosale” de bani despre care Ioan Stan, liderul organizaţiei judeţene a PSD, susţinea pompieristic că le-a remis Guvernul către Suceava sunt de fapt apă de ploaie.

Iar acest aspect nu a venit din partea mea, ci chiar de pe limba fostului preşedinte al PSD Suceava, actualul deputat Cătălin Nechifor, afirmaţii care din câte ştiu nu au fost digerate deloc bine de şefii social-democraţi din acest moment.

Păi cum să cadă bine aşa ceva, când tu la Bucureşti eşti preş şi nu ştii cum să te guduri mai bine pe lângă acest despot de Teleorman, iar unul ca Nechifor vine şi îţi aruncă în aer credibilitatea ta de mare conducător.

Nu am văzut absolut nici o luare de poziţie din partea PSD Suceava, în special a lui Ioan Stan, vizavi de ceea ce se întâmplă cu liniile de finanţare din Programul Operaţional Regional (POR).

ioan stan bun

Mai exact, pe axa 5, măsura 5.1, program denumit Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, Regiunea Nord-Est şi alte câteva regiuni din Ardeal sunt excluse.

Mai exact, pentru fondurile alocate de la Bruxelles pe această axă s-a organizat deja o sesiune de licitaţii, la care au putut participa, aşa cum e şi firesc, toate zonele din România. Ei bine, pesediştii din Guvern, cu tartorul Dragnea în frunte, au decis că la următoarele două sesiuni nu pot participa o serie de regiuni, iar Suceava este văduvită evident prin această soluţie.

Ei bine, nu l-am văzut nici pe Ioan Stan şi pe nici un alt pesedist să ia atitudine, să protesteze vizavi de acest aspect. Bine, e drept că nici liberalii nu au fost vocali, dar primii care trebuiau să se bată pentru ca Regiunea Nord-Est să nu fie trasă pe linie moartă sunt cei care se află la guvernare.

Ceea ce se întâmplă acum se numeşte discriminare, iar dacă în PSD Suceava nu se cunoaşte semnificaţia acestui termen îl traduc eu, din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române: „Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime”.

Şi mai spuneaţi că voi, cei din PSD Suceava, lucraţi pentru binele comunităţii locale. Realitatea vă contrazice. Flagrant şi ruşinos. 

 

Articole asemănătoare

Back to top button