Brigada Diverse

PSD Suceava renunţă la politică pentru lupta sindicală

În lipsa unui sindicat mai serios prin judeţ şi din lipsă de activitate, consilierilor judeţeni din PSD le arde de snoave. Cică au de gând să organizeze un miting de protest în faţa Consiliului Judeţean Suceava, prin care să-şi exprime dezacordul faţă de modul în care Gheorghe Flutur a împărţit banii din bugetul instituţiei către localităţile din teritoriu.

Sunt total de acord cu social-democraţii suceveni cu privire la modul discreţionar de împărţire a bugetului judeţean, dar asta nu mă opreşte să râd cu gura până la urechi de o asemenea imbecilitate. Dacă tot vor să facă miting, cei de la PSD ar trebui să se reorganizeze şi să-şi ia atribuţii de sindicalişti. Să coaguleze în jurul lor toţi nemulţumiţii, nu doar din partid. Să-i aducă în faţa Consiliului Judeţean Suceava şi pe salariaţii de la CFR, care vor fi daţi afară începând cu 1 martie şi pe confecţionerele de la Star Mod, care sunt plătite cu întârziere, cât s-o mai întâmpla şi asta şi pe ciobanii care nu au unde-şi paşte oile pentru că a nins afară.

Mă gândesc că social-democraţii se aşteaptă ca prefectul de Suceava să  ia petiţia şi s-o transmită Guvernului pentru a găsi soluţii. Eventual să se formeze o comisie mixtă cu prefect şi preşedinte de Consiliu Judeţean, iar ca soluţie alternativă să-şi pregătească şi ceva coctailuri Molotov (dacă au nelămuriri să-l sune pe tătucul Iliescu şi prietenii lui minerii).

Ce uită sindicaliştii de ocazie este faptul că pe timpul lui Gavril Mîrza banii se împărţeau tot la fel de frăţeşte ca şi acum. Poate cu o mai mică reţinere, dar asta nu înseamnă că liberalii primeau mai mulţi bani decât social-democraţii.

Ca partid politic ai posibilitatea să protestezi faţă de anumite abuzuri în alte moduri democratice.

„Demersul nostru constituie concilierea prealabilă pentru rezolvarea favorabilă a solicitării înainte de a ne adresa instanţei de judecată”, au anunţat ameninţător consilierii judeţeni ai PSD într-o scrisoare trimisă preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava. Aceştia i-au dat şi un ultimatum de 10 zile lui Gheorghe Flutur. La o asemenea neghiobie, cred că lui Flutur nu-i rămâne decât să se tăvălească pe jos de râs, o reacţie aproape firească, în ton cu demersul. 

Cu „cota” de minim 10 oameni pe care fiecare organizaţie PSD din judeţ trebuie s-o aducă în faţa Consiliului Judeţean Suceava va fi cel mai mare miting organizat pe plan local în ultimii 10 ani, dacă nu mă înşel. Să mai spună cineva că ăsta nu-i sindicat serios.

Iată-i şi pe iniţiatorii scrisorii: Carmen Agoutin, Ioan Corjuc, Florin Creţu, Mihai Grozavu, Paul Leşanu, Gheorghe Iacob, Dumitru Mălăşincă, Ovidiu Milici, Simion Slevoacă, Petru Simeria, Roman Stecyk, Oana Pintilei, Petru Ştirbu şi Titi Petrea.

Notă: În fotografie sunt Mihai Grozavu şi Petru Ştirbu, doi dintre semnatarii scrisorii

Articole asemănătoare

Back to top button