Shares

PSD Suceava a intrat într-o letargie totală, şi asta nu de ieri de azi, ci de luni bune, chiar ani aş putea spune.

În partidul condus la nivel judeţean de cuplul Cătălin Nechifor – Ovidiu Donţu (oare cei doi chiar conduc partidul?) nu se întâmplă nimic, dar absolut nimic de o bună bucată de vreme.

Cei mai dezamăgiţi, sunt cum ar putea fi altfel, primarii PSD care ani de zile au stat în opoziţie şi au avut de suferit, iar odată cu schimbarea regimului au sperat că le va fi mai bine. Cu mici excepţii s-au înşelat amarnic.

Mulţi dintre ei au făcut de pomană cărare bătută până la Consiliul Judeţean Suceava, acolo unde au sperat că li se va deschide uşa preşedintelui Nechifor pentru rezolvarea unor probleme politico-administrative. Nu s-a întâmplat asta, iar nemulţumirea şi frustrarea creşte încet dar temeinic.

dontu-ponta-nechifor

De altfel, printre angajaţii Consiliului Judeţean Suceava umblă vorba că şeful instituţiei a ajuns la performanţa de a lucra 2 ore pe săptămână. Asta da eficienţă. Am fost răutăcios? Se putea şi mai rău.

Pentru comparaţie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, un personaj care nu aş putea spune că-mi este printre cei mai simpatici, vine la serviciu înaintea multora dintre angajaţi şi cunoaşte cam tot ce se petrece în instituţie. Nu acelaşi lucru aş putea spune despre Cătălin Nechifor, care pare mai degrabă bucuros ca alţii să se ocupe de anumite activităţi din Consiliul Judeţean Suceava.

Cât despre munca de partid, aceasta pare sublimă dar nu o vede nimeni cu anii. Nu am mai fost de multă vreme la sediul organizaţiei judeţene a PSD Suceava, dar nu m-ar mira să dau de păianjeni.

Cu o astfel de atitudine şi activitate, PSD nu face altceva decât să-şi netezească drumul spre opoziţie. Probabil că din noua postură îşi vor aduce aminte că trebuie să fie şi vocali, să comunice cu oamenii şi să fie alături de cei de jos, fără de care acum nici Nechifor şi nici Donţu nu ar fi ocupat funcţiile de preşedinte al CJ Suceava, respectiv senator în Parlamentul României.