Shares

În urma articolului de astăzi dimineaţă în care am cerut demisia primarului Ion Lungu, am devenit subiect în Consiliul Local Suceava.

Edilul Sucevei a spus că „incit lumea pe facebook împotriva sa şi că ştie cine mă plăteşte pentru asta”.

Am să vă răspund domnule încă primar al municipiului Suceava. Nu, nu am incitat pe nimeni împotriva dumneavoastră, v-am cerut demisia cu argumente, cu subiect şi predicat. Din punctul meu de vedere nu mai sunteţi persoana potrivită pentru a conduce un oraş adus în starea pe care o vedem cu toţii.

Faptul că v-am cerut să aveţi demnitatea să plecaţi din funcţie nu înseamnă că dreptatea absolută este de partea mea, dar foarte mulţi suceveni cu care mă întâlnesc şi cu care vorbesc îmi spun că s-au săturat să fie umiliţi. Să privească oraşe care prosperă, în timp ce Suceava rămâne mereu în praf sau noroi, în funcţie de anotimp, dar alţii, şi ştiţi dumneavoastră la cine mă refer, să prospere într-o aroganţă vecină cu nesimţirea.

lungu sedinta

 

Nu cred că eu, persoana fizică Sandrinio Neagu, am puterea de a da jos un primar. Asta vor decide oamenii care vor ieşi în stradă, dar şi cei care vor prefera să stea pe un fotoliu aşteptând ca schimbarea s-o facă alţii, dar având aceleaşi convingeri că dumneavoastră nu ne mai reprezentanţi în mod corect şi cinstit.

Cât despre plata pe care aţi invocat-o în acelaşi stil şmecheresc care vă caracterizează, vă anunţ că dacă aş fi primit câte 10 lei de la fiecare sucevean care vă doreşte plecat din funcţia de primar, astăzi eram bogat. Fireşte că nu aţi avut curajul să spuneţi cine mă plăteşte, cu nume şi prenume, aşa cum îi stă bine unui bărbat, şi asta pentru simplul fapt că nu există o asemenea persoană, iar dacă rosteaţi un nume aţi fi pierdut liniştit orice proces.

Pentru liniştea dumneavoastră sufletească vă spun că în lumea asta nu banul înseamnă totul. Eu cred că v-aţi atins limitele şi nu mai puteţi conduce un oraş precum Suceava. La asta se rezumă esenţa cererii pe care v-am adresat-o public de a demisiona.

Şi da, să ştiţi că sunt oameni, care nu fac parte din clasa politică locală dar care pot conduce oraşul mult mai bine decât dumneavoastră. Vă aştept cu răspunsuri coerente şi concrete, nu doar cu artificii menite să creeze perdele de fum după care vă puteţi ascunde ori de câte ori aruncaţi pe piaţă tot felul de neadevăruri.