Shares

Au trecut două zile de la alegeri. Unii exultă, iar alţii îşi ling rănile şi încearcă să deschidă uşi la care poate nu ar fi bătut.

Sunt tare curios care va fi traseul primarului Ion Lungu, şi spun asta gândindu-mă la antecedentele sale.

În urmă cu patru ani, imediat după ce a ieşit primar la mustaţă în faţa lui Alexandru Băişanu, care venea pe valul USL, Ion Lungu şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PDL clamându-şi doar idealurile administrative pe care şi le-a propus în fruntea Primăriei Suceava.

Ei bine, acest joc murdar a continuat şi la alegerile prezidenţiale de acum doi ani, când acelaşi personaj s-a cocoţat pe banere alături de candidatul PSD, nimeni altul decât premierul de atunci Victor Ponta. Şi era atât de sigur că Ponta iese preşedinte că le spunea şi preoţilor că nimic nu se poate schimba.

Ei bine, s-a schimbat, iar Ponta nu a devenit preşedinte. Cum noul şef al statului, Klaus Iohannis era şi este liberal, mult alesul nostru primar şi-a reamintit de dragostea trădată şi abandonată. Prin manevre meschine, ce-i drept utilizate intens în politica de la noi, Ion Lungu a redevenit liberal convins şi a candidat din partea PNL pentru un nou mandat, pe care l-a şi obţinut.

ion lungu

Ei bine, oraşul Suceava, cu Ion Lungu primar din partea PNL, s-a înroşit la aceste alegeri cum nu se mai întâmplase din 2000. Cu alte cuvinte, în vară Gheorghe Flutur l-a ajutat pe Ion Lungu să devină primar, dar acum Ion Lungu nu a fost capabil sau nu s-a implicat prea mult pentru a întoarce serviciul.

Cum PSD va ajunge la guvernare, prevăd că Ion Lungu îşi va aduce aminte că munca administrativă este mai importantă decât politica şi va abandona corabia aproape naufragiată a PNL.

Mesaje de genul „trebuie să vedem ce este mai bine pentru oraş” sau „PNL are nevoie de o schimbare, de un şoc pentru a ieşi din criză” vor fi probabil pe buzele primarului Lungu. De fapt, este un mod de a fugi de răspundere şi de munca pentru reconstrucţia partidului.

Voi ce credeţi, va părăsi Ion Lungu hoţeşte şi de această dată PNL?