Shares

Fuga de la PNL la PD-L ar putea s-o coste pe Angela Zarojanu. Asta dacă nu cumva sloganul “Angela merge mai departe” se poate aplica în continuare, la PNL, la PSD, sau chiar UDMR.

De la reinstalarea Angelei Zarojanu în funcţia de subprefect al Sucevei au trecut doar câteva zile. “M-am întors”, anunţa plină de sine Zarojanu vineri. De parcă angajaţii Prefecturii Suceava au plâns după ea şi au organizat mitinguri de solidaritate cu asuprita Angela. Între timp, partidul căruia i s-a dăruit Angela Zarojanu a primit o palmă peste faţă. A fost aruncat de la guvernare tocmai de cei pe care subprefectul de Suceava i-a abandonat fără nici o urmă de regret. Un nou Guvern, fără PD-L va fi similar cu noi schimbări la nivel de prefecţi şi subprefecţi. Aşa că, Angela s-ar putea să danseze doar câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva îşi va aminti că are simpatii liberale şi se va insinua tandru în braţele lui Alexandru Băişanu.

Oricum, zilele Angelei Zarojanu în actuala funcţie par numărate.

Angela Zarojanu 3 (3)

Şi nu neapărat din cauza constituirii unei noi majorităţi în Guvern, ci din chestiuni de bun simţ. Cum ar fi demiterea celor doi subprefecţi social-democraţi, Constantin Huţanu şi Eugen Girigan. Amândoi au fost daţi afară la numai câteva zile după ce au promovat examenele susţinute la finalul cursurilor urmate la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Culmea ironiei, au primit vestea că au luat acest examen la câteva zile după eliberarea din funcţii.

Dacă Huţanu şi Girigan vor acţiona în instanţă deciziile de eliberare din funcţiile de subprefecţi, mi-e greu să cred că nu vor avea câştig de cauză. Pentru Girigan situaţia este şi mai clară, de vreme ce actul de demitere a fost semnat în timp ce acesta se afla în concediu medical.

Nu vreau să-i susţin pe cei doi, pentru că au ajuns în aceste funcţii politic, şi tot aşa ar fi fost firesc să plece. Numai că, legea spune că un funcţionar public, aşa cum sunt şi subprefecţii, pot fi daţi afară doar în anumite condiţii. Ori, în cazul lor, aceste reguli au fost încălcate.

Oricum ar sta lucrurile, Angela Zarojanu are zilele numărate în biroul de la Prefectură. În goana ei după o funcţie importantă nu a mai ţinut cont de conjunctura politică actuală. Este un exemplu de traseistă de care orice partid trebuie să se lepede. Odată intrată în sânge, trădarea nu mai poate fi lecuită. Cea mai grea pedeapsă pentru un asemenea personaj este să-l ignori. Abia atunci vor învăţa şi alţii din această lecţie.