Shares

Ştiaţi că într-o familie de doi directori se poate trăi în cea mai lucie sărăcie? Ei, dacă nu aţi aflat asta vă spun eu.

Chiar dacă în cursul anului 2009 au câştigat aproape 200.000 de lei, adică undeva la 50.000 de euro, soţii Vasile şi Carolina Rîmbu sunt printre cei mai năpăstuiţi oameni din Suceava. Nu doar că nu au cabană de vacanţă, dar aş putea spune că stau la mila altora, pentru că în declaraţia de avere a managerului Spitalului Judeţean Suceava nu apare nici o colibă în dreptul proprietăţilor. Cât despre terenuri, acestea lipsesc cu desăvârşire. Ba, mai mult, dacă e să mă iau după ce scrie în actul semnat de mâna lui Vasile Rîmbu, ar trebui să facem chetă să-l ajutăm să-şi achite un credit de 50.000 de euro contractat de la Marfin Bank, instituţia condusă până nu demult de Carolina Rîmbu, credit scadent tocmai în 2022.

Nu-i aşa că am dreptate când spun că familia Rîmbu este sărăcia întruchipată?

Doar nu aţi crezut că lucrurile stau chiar aşa. În declaraţia de avere a managerului Spitalului Judeţean Suceava, domiciliul apare în Şcheia. Este, de fapt, adresa la care Vasile Rîmbu şi-a ridicat, fireşte din salariul său amărât de bugetar, pe atunci angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, respectiv Gărzii Financiare Suceava, un ditamai căsoiul. Căsoi care acum nici nu se mai vede, pentru că strategia a fost aceea de a ascunde totul de ochii indiscreţi ai curioşilor. Aşa se face că în curte au fost plantaţi arbori, iar aceştia odată crescuţi asigură un camuflaj perfect. Singura nişă care îţi permite să vezi casa familiei Rîmbu este aleea pe care intră maşinile.

Surse din apropierea soţilor Vasile şi Carolina Rîmbu spun că toată averea a fost trecută pe numele fiicei celor doi, astfel încât în cazul unor eventuale probleme totul să rămână intact. Pentru familia Rîmbu casa de la Şcheia nu este singura avuţie. La Vatra Dornei, tot pe numele fiicei managerului Spitalului Judeţean Suceava sunt acţiuni la Hotelul Alpin, iar acum câţiva ani, pe când acesta lucra la Direcţia de Finanţe, către acest stabiliment s-au operat şi o serie de rambursări de TVA, existând suspiciunea că la mijloc ar fi fost şi ceva nereguli, aspecte care nu au putut fi dovedite însă.