Brigada Diverse

Rock mamaie

Festivalul Bucovina Rock Castle a debutat cu un scandal cât Casa Poporului. Trupa suedeză Dark Funeral a fost pusă la zid de preoţii din Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” pe motiv că promovează satanismul şi respingere creştinismul.

Suntem un popor creştin şi credincios. Să ne apărăm monumentele istorice de poluarea fonică agitatoare pentru Diavol! Nu ne putem bate joc de înaintaşii noştri aducând sataniştii să cânte. Nu există nici un loc potrivit să cânţi diavolului. La Cetatea de Scaun este un paraclis unde oamenii în istorie s-au rugat lui Dumnezeu şi unde şi de acum înainte se vor ruga lui Dumnezeu. Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti? Să avem evlavie la ocrotitorul orașului nostru Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, la Voievodul Sfânt Ștefan cel Mare care a apărat țara și cetatea de cotropitorii păgâni și s-a luptat pentru ca noi astăzi să fim creștini”, iată o parte a mesajului transmis de unii preoţi suceveni.

Ca să fiu sincer, nu sunt un împătimit al genului black metal şi nici nu cunosc prea multe despre trupa în cauză. Dar, îmi aduc aminte că în urmă cu ani buni, o trupă celebră, The Doors pe numele ei, a lansat pe piaţă melodia The End. Din această melodie vreau să vă aduc în atenţie doar două versuri: „Father, yes son, I want to kill you/Mother, I want to, fuck you”.

BUCOVINA-ROCK-CASTLE1 Foto dragusanul.ro

Ce spuneţi, asemenea versuri trebuie promovate? După valorile şi regulile Bisericii Ortodoxe din România cel mai probabil nu. Pentru oamenii de artă şi pentru cei care iubesc rock-ul, cu siguranţă că nu. Vreau să mai spun că melodia are peste 31 de milioane de vizualizări pe youtube, o dată şi ceva mai mult decât întreaga populaţie a României.

În ciuda acestei popularităţi, nu ţin minte să fi fost o avalanşă de mame violate şi taţi ucişi de propriii copii. A fost doar o formă de rebeliune, care trebuie luată ca atare. Ce ar fi fost dacă bisericile din SUA s-ar fi revoltat? În fine, chiar nu mai contează.

Scandalul creat în jurul trupei Dark Funeral este doar benefic. O popularizare mai mare Festivalului Bucovina Rock Castle nici că se putea. Şi totul gratuit, fără nici un leu. Eu cred că organizatorii ar trebui să le mulţumească preoţilor pentru această pleaşcă. Iar dacă şi anii viitori o vor ţine tot aşa, să vezi ce nebunie o să fie în şanţul de apărare de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Sursa foto: www.dragusanul.ro

Articole asemănătoare

Un Comentariu

 1. sandrinio, aici chiar ca gresesti.
  te-ai interesat cumva de trupa asta ? daca da, poate ai aflat ca , ei insisi declara ca se inchina lui Satan, ca ii aduc jertfe chiar in timpul unor concerte, band sange de animale si stropind cu asa ceva (atat pe ei cat si pe publicul avid de cultura), urinand „live”, etc.
  ca multi altii, apreciez muzica (iar aici inclusiv rock-ul, insa cel de calitate) ca rezonanta culturala si talent artistic, insa scuza-ma : astia n-au nicio treaba cu asa ceva. Satanismul in muzica nu construieste, ci distruge, nu genereaza placere ci provoaca spasme. El vibreaza intr-adevar (frumos verb utilizat de radu lupascu) insa nu intr-un fel inaltator ci cu efectul unui defibrilator miocardic.
  No offence, dar ne place sa avem la noi Bukovina Rock Caste – eveniment intr-adevar cultural, nu-i asa ?
  Iar aversiunea fata de scarbosii astia (veniti din civilizatia specifica tarilor nordice !) i-a cuprins pe mult mai multi rock-eri participanti decat iti inchipui ‘mneata, nu cum se inseala dom’ profesor popovici (care nicidecum nu se poate erija intr-un reprezentant al actestei „bresle”).
  Chestiunea nu e pur religioasa…Apropo, din asociatia CULTURALA (deci culturala, nu bisericeasca, nu religioasa, nu ortodoxa, nu crestina, etc.) susamintita nu fac parte doar preoti, ci si o gramada de laici care au un numitor comun – cultura autentica.

Back to top button