Shares

Vacantarea postului de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava înseamnă speranţe şi sfori trase. Lupta pentru ocuparea acestei funcţii a început, iar printre poliţişti sunt vehiculate mai multe nume.

Şansele cele mai mari pare să le aibă actualul şef al Poliţiei Rădăuţi, comisarul Eugen Rotaru. Deşi nu are un trecut tocmai perfect pentru cariera unui poliţist, Rotaru se bucură de favorurile şi prietenia comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, inspectorul şef al IPJ Suceava.

Relaţia dintre cei doi s-a înfiripat pe vremea când lucrau la „Doi şi-un sfert”, iar ulterior s-a cimentat şi mai mult. Imediat după ce Todiruţ a fost numit şef al IPJ Suceava, comisarul Eugen Rotaru (foto) şi-a început şi el activitatea în Poliţie. Şi nu oricum, ci în calitate de şef al Poliţiei Fălticeni. Favorurile din partea comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ au continuat, iar şeful Poliţiei Fălticeni a primit salarii de merit deşi activitatea infracţională atingea cote alarmante în oraş.

Apoi, comisarul Eugen Rotaru a fost mutat la Rădăuţi. În mod paradoxal, nu într-o funcţie inferioară, ci chiar în funcţia de şef al Poliţiei Rădăuţi.

Nu ar mira pe nimeni ca Rotaru să fie avansat pentru „merite deosebite” în funcţia de adjunct al şefului IPJ Suceava. Mai întâi cu delegaţie, iar apoi definitiv după concursuri care se dau şi se iau aşa cum ştie toată lumea.

Un alt nume vehiculat pentru a doua funcţie din IPJ Suceava este cel al comisarului Manuel Bordeianu. În prezent, acesta ocupă funcţia de şef al Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în cursul anului trecut a mai fost propus pentru postul de adjunct al IPJ Suceava, demers care nu s-a mai concretizat în cele din urmă.

Până la organizarea concursului în urma căruia se va stabili numele viitorului adjunct al IPJ Suceava mai pot apărea surprize.