Shares

Divorţul dintre primarul Ion Lungu şi PDL este ca şi oficializat. Primele semne ale schismei au apărut imediat după pierderea alegerilor de către partidul din care cu onor edilul Sucevei a făcut parte ani la rând, mai exact după plecarea din PNL.

La scurt timp după ce a observat că vântul PDL este unul cu aer de Siberia, Ion Lungu a declarat că preferă să se ocupe mai mult de administraţie decât de politică, astfel încât apariţiile sale alături de Gheorghe Flutur au fost tot mai rare.

Iar această răceală s-a transformat azi într-o adevărată furtună. Spiritele au erupt în şedinţa de Consiliul Local, unde primarul a avut schimburi dure de replici cu doi dintre consilierii PDL. Este vorba de Neculai Barbă, fostul consilier personal al lui Gheorghe Flutur, şi Lucian Harşovschi, fostul viceprimar din mandatul 2008-2012, pe vremea când PDL era stăpân absolut în municipiul Suceava.

Subiectul disputei dintre încă membrii PDL chiar nu mai are nici un rost pentru a fi adus în discuţie, esenţial este mesajul pe care toată lumea l-a perceput. Şi anume că Ion Lungu este deja în alt partid.

Rămâne de văzut cu cine se va logodi de această dată edilul Sucevei, toate datele conducând spre un mariaj cu PNL. Şi spun asta pentru că în ultimele săptămâni Ion Lungu şi Alexandru Băişanu, preşedintele PNL Suceava, şi-au trimis bezele şi mesaje de iubire, inclusiv dintre două măturoaie.

Mai rămâne doar ca PDL să-l excludă pe Ion Lungu din partid pentru ca acesta să poată migra în direcţia dorită. Iar edilul Sucevei ştie că aceasta este singura cale pe care o are la dispoziţie, o eventuală demisie a sa din PDL fiind echivalentă cu pierderea funcţiei de primar, aşa cum prevede legislaţia actuală.