Shares

Biroul Electoral Municipal Suceava a admis plângerea formulată de Partidul Ecologist Român privind încălcarea legii electorale de către PSD Suceava.

Consecinţa este că social-democraţii suceveni trebuie să retragă de pe piaţă cele 55.000 de pliante electorale în care a folosit ”combinaţia de culori şi însemne grafice care evocă drapelul României”, pliante distribuite pentru promovarea candidaturii la funcţia de primar de Suceava a medicului Tiberius Brădăţan.

Ca o paranteză, ideea că folosirea culorilor din drapelul naţional este o încălcare a legii electorale mi se pare o absurditate, dar unde-i lege, fie ea şi votată cu fundul, nu-i tocmeală. Păi dacă un candidat ne pune culorile din steagul Ungariei pe afişul electoral e mai bine?

pliant psd

Revenind la oile noastre, PSD nu va putea strânge niciodată cele câteva zeci de mii de pliante şi asta din motive obiective. Sute sau poate mii de astfel de elemente de campanie electorală au ajuns deja la coşul de gunoi ori au fost aruncate pe foc sau în vreun ungher al casei.

Un astfel de exemplar am şi eu şi ca să fiu sincer nu ştiu şi nici nu mă interesează ce aş putea face cu el. Totuşi, pentru a respecta valorile democraţiei, mă ofer să ajut la strângerea de pliante ilegale marca PSD.

Îi provoc pe toţi cei care mai au un asemenea exemplar să mi-l „doneze” pentru a-l trimite acolo unde a menţionat Biroul Electoral Municipal Suceava, adică la tocătorul de maculatură. Bine, puteţi s-o faceţi şi voi acasă.

Cine doreşte să „ajute” la această cauză nobilă mă poate suna la telefonul 0744.479.733.

 

Apropo, amenda sau sancţiunea pentru încălcarea legii electorale cine o va suporta? Se aude domnu strateg Donţu?