Shares

Pentru că nu prea mă ajută urechea muzicală, l-am rugat pe colegul meu Mugur să fie stăpân peste partea cu concertele. Şi cum nu a fost prea greu să batem palma, iată-l la concertul de vineri seară de la disco Vox de la Casa de Cultură. Ce a ieşit? Eu spun că bine.

Mult aşteptatul concert al trupei de blues “99 degrees” (formată din Gabriel Acsinte, cunoscut drept “Jovi” – voce, chitară, Dan Saghin – chitară bas, Daniel Borş (Borşache) – chitară, Giuliano Sfichi – baterie), pentru iubitorii genului, a avut loc în seara de vineri, 15 ianuarie, la disco VOX, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

În ciuda unei bune mediatizări, sala nu a fost plină, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la nivelul de cultură din umilul nostru oraş, însă pentru cei prezenţi la faţa locului, băieţii de la „99 degrees” au făcut un spectacol de zile mari.

Concertul s-a desfăşurat în două reprize, timp în care s-a cântat la nivel înalt. Au dat dovadă de pregătire, pasiune şi tehnică demne de toată lauda. Programul muzical a cuprins: Cocaine şi After Midnight sub semnătura lui J.J. Cale, Crossroads – Robert Johnson, Hey Joe – Jimi Hendrix (piesă la care Jovi a făcut şi un solo cu chitara după cap), Crossfire – Stevie Ray Vaughan, samd.

Per total, atmosfera a fost minunată, iar publicul pe măsură.

P.S. Nu cunosc deocamdată programul concertelor de la Vox din perioada următoare, dar imediat ce-l voi afla îl voi publica. Iar dacă aveţi şi alte idei sau propuneri pentru petrecerea timpului liber în Suceava, şi nu doar în oraş, vă aştept cu sugestii. Cu mulţumiri.