Brigada Diverse

Să-l anunţe cineva că i-a trecut vremea

Ajuns la vârsta senectuţii, Gheorghe Acatrinei trage cu dinţii să-l bage cineva în seamă. Organizează conferinţe de presă la care nu spune nimic şi pe care majoritatea ziariştilor locali le boicotează.

Mi-am adus aminte de Gheorghe Acatrinei astăzi dimineaţă, când răsfoiam presa locală. Am rămas surprins să aflu că fostul senator şi nomenclaturist este în cea mai bună formă a sa. Şi nu numai atât. Are şi informatori care i-au adus la cunoştinţă că alegerile prezidenţiale vor fi fraudate. Din lipsă de ocupaţie, Acatrinei se uită la televizor, face conştiincios conspecte, iar o dată pe săptămână vine cu câte 1-2 ştiri bombă. Care fac fâs la prima suflare.

Dar în mediul lui tot mai mic de la o zi la alta, Gheorghe Acatrinei se crede împărat. La cei 80 de ani, fostul şef comunist ar trebui să bage capul în nisip şi să stea ascuns.

Gheorghe Acatrinei2

Dacă a uitat cumva, la începutul anilor ’80 era cel care se distra pe banii amărâţilor. Numai pe la cabana “Ariniş” din Gura Humorului, acolo unde a fost primar, Gheorghe Acatrinei a spart aproape 60.000 de lei. O sumă enormă pentru acea vreme, echivalentul unei maşini Dacia, care s-a dus pe chiolhanuri ale politrucilor comunişti. Acatrinei nu a recunoscut niciodată asta, iar suma i-a fost imputată uneia dintre gestionarele de la “Ariniş”.

Acesta este individul care acum vine să ne avertizeze că alegerile vor fi fraudate. Poate şi-o fi amintit cum a devenit el primar la Gura Humorului şi amintirile nu-l lasă să doarmă noaptea, iar presa cea rea din Suceava nu vrea să-i asculte spovedania. Sau poate că se crede încă cel mai tare politician, de vreme ce la alegerile din acest an pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului România Mare Suceava a fost ales în unanimitate, fapt ce l-ar face şi pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu să se întoarcă în mormânt de invidie. De la distanţă, Gheorghe Acatrinei pare un bătrânel simpatic şi blajin. Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe, pentru că în realitate aveţi de-a face cu un mic dictator.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. mos Acretinei , a fost un tilhar de drumul mare , ciubucar vestiti, excroc, si cu aceste calitati a fost ales in PRM de VC Tudor, sa spuna numai cati bani a luat de la Severin si ia impartit cu Vadim

Back to top button