Brigada Diverse

Să-l apărăm pe Rudolf Rott

Inevitabilul s-a întâmplat. Un bărbat de numai 48 de ani şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut în una din nenumăratele gropi săpate în oraş şi neasigurate sau semnalizate corespunzător.

Pentru Rudolf Rott viaţa s-a terminat prosteşte, într-o groapă. Este jenant pentru societatea actuală că se poate întâmpla un asemenea eveniment într-un oraş care se vrea cu pretenţii europene.

Ruşinea nu-i absolvă de vină pe cei care erau obligaţi să ia măsuri pentru a evita tragedia. Despre lipsa celor mai elementare norme de protecţie în lucrările care se derulează în municipiul Suceava am mai scris. Acum o lună îmi exprimam speranţa că nu vom fi puşi în situaţia să constatăm accidente de muncă sau, mai grav, decesul unora dintre semenii noştri. Din păcate, lucrurile nu au stat aşa, iar duminică seară un om a căzut victimă capcanelor din Suceava.

lucrari suceava

Bineînţeles, groapa fusese săpată şi nu era nici semnalizată şi nici asigurată corespunzător, aşa cum sunt alte câteva zeci sau sute din oraş.

Se poate invoca faptul că victima era sub influenţa băuturilor alcoolice. Ţin să spun că nu este o infracţiune să mergi pe jos pe străzile acestui oraş. Este o crimă să laşi de izbelişte aceste gropi.

Cu siguranţă vor fi găsiţi vinovaţi printre reprezentanţii firmei care executa lucrări în acel loc fatidic din Burdujeni unde Rudolf Rott a călcat pentru ultima oară în această viaţă. Nu sunt singurii vinovaţi. O parte din responsabilitate revine şi celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care nu au luat toate măsurile legale împotriva firmei în cauză, dar şi a celorlalte care dau dovadă de aceeaşi ignoranţă. Primăria Suceava are o altă parte de vină pentru că în contractele încheiate cu firmele de construcţii nu au stipulat termeni obligatorii privind protecţia cetăţenilor, care să meargă până la rezilierea acordului.

Până la urmă se va ajunge la concluzia că mortul este singurul vinovat. Pe Rudolf Rott trebuie să-l apărăm noi, cei care putem avea oricând aceeaşi soartă cu a lui. Suntem obligaţi s-o facem, pentru că altfel ne vom plăti moartea din banii noştri.

Articole asemănătoare

8 Comentarii

 1. nu ne mai mira nimic… pana nu o sa moara vre-un „edil”, intr-una din gropi…nu se va schimba nik!
  dureros e k in romania o viatza de om valoreaza kt o … groapa !
  sincer, ne meritam soarta !

 2. Lungu se pregateste sa traga o paranghelie electorala la crasma La Cotet sau Terasa Stadion din G. Enescu. Care vrea sa il scuipe in gura o poate face acolo joi dupa ora 19.

 3. Romaniac,ai dat-o in filozofie? 🙂 Iti meriti TU soarta! Noi incercam doar sa spunem lucrurilor pe nume.

 4. dude, voi nu ati auzit ce a spus Oracolu de la Prelipca…bietul om a facut infart inainte sa cada in groapa, deci de vina e el, ca la apucat plimbarea cand statea prost cu corasonul….Problema este ca Oracolul Lungu a facut aceasta afirmatie inainte ca medicina legala sau oricine altcineva abilitat sa spuna ceva…. da e ca PD-L-ul, daca spun ei, trebuie sa se si intample, ca de altfel capete vor cadea.

 5. Bolnav de cancer la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).

  Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor.

  E-mail: rudolfleonard@yahoo.com

  Telefon: 0757205495

  Vă mulţumesc anticipat.

  Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor???

  Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button