Shares

Alexandru Băişanu şi-a făcut „pohta ce-a pohtit”, instalându-l în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Suceava pe cumătrul său. Nu-l cunosc pe Marius Zmău, cel care va conduce această structură şi îi doresc, sincer, succes.

Va avea nevoie de multe pentru a aduce PNL-ul undeva sus pe scena politicii locale, iar cel mai mare obstacol ar putea fi chiar cel care l-a propulsat în funcţie. Pentru Băişanu a fost un mod de a arăta că are „cohones” şi că nimeni nu mişcă în frontul constituit de el în ultimii ani.

Mă miră pasivitatea unor liberali cu state vechi, în frunte cu Marius Ursaciuc, care preferă să privească de la distanţă cum Alexandru Băişanu îşi face jocurile. Ambiţiile fostului prefect de Suceava sunt nelimitate. În ciuda eşecurilor pe care le-a avut constant în politică, a pierdut detaşat alegerile pentru funcţia de primar, cât şi cele pentru funcţia de deputat, Băişanu se visează undeva sus de tot. Deocamdată nu ştie nici el unde, iar dovada este declaraţia pe care a făcut-i azi, la şedinţa Adunării Generale de Alegeri a PNL Suceava.

 „Alexandru Băişanu va candida. Acum nu ştiu unde voi candida. La Primăria Suceava, la preşedinţia Consiliului Judeţean, la Camera Deputaţilor, la Senat sau pentru un post de consilier. Voi candida pentru orice post la care PNL mă va trimite. O voi face din spirit de sacrificiu pentru democraţie şi indiferent de rezultatul pe care îl voi avea. O voi face pentru că cineva trebuie să lupte cu aceşti baroni locali”, a spus Băişanu.

Cu el şef al organizaţiei judeţene, cu cumătrul Marius Zmău (foto) şef peste organizaţia municipală a PNL şi cu majoritatea oamenilor supuşi până la pământ, lui Alexandru Băişanu nu-i va fi greu să candideze acolo unde-şi doreşte. Drumul spre dictatură este liber. Şi dacă tot îi sunt pe plac oamenii care închină ode, i l-aş recomanda şi pe Vasile Cerlincă, prim-vicepreşedintele PRM Suceava. Acesta i-a dedicat o poezie, care l-ar face invidios până şi pe Mao, nu doar pe Ceauşescu. Citiţi şi vă minunaţi ce spune Cerlincă despre Săndel:

„Noi cei de la Partidul România Mare

Susţinem toate măsurile liberale.

Suntem alături de PNL şi domnul Săndel

Un bărbat tânăr, frumos, cu mult caracter

Un politician curajos, cam rar ca el.

El spune adevărul, el spune tot ce gândeşte

El nu e ca alţii, el nu păcăleşte”.