Brigada Diverse

Săndel. Şi atât.

Alexandru Băişanu şi-a făcut „pohta ce-a pohtit”, instalându-l în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Suceava pe cumătrul său. Nu-l cunosc pe Marius Zmău, cel care va conduce această structură şi îi doresc, sincer, succes.

Va avea nevoie de multe pentru a aduce PNL-ul undeva sus pe scena politicii locale, iar cel mai mare obstacol ar putea fi chiar cel care l-a propulsat în funcţie. Pentru Băişanu a fost un mod de a arăta că are „cohones” şi că nimeni nu mişcă în frontul constituit de el în ultimii ani.

Mă miră pasivitatea unor liberali cu state vechi, în frunte cu Marius Ursaciuc, care preferă să privească de la distanţă cum Alexandru Băişanu îşi face jocurile. Ambiţiile fostului prefect de Suceava sunt nelimitate. În ciuda eşecurilor pe care le-a avut constant în politică, a pierdut detaşat alegerile pentru funcţia de primar, cât şi cele pentru funcţia de deputat, Băişanu se visează undeva sus de tot. Deocamdată nu ştie nici el unde, iar dovada este declaraţia pe care a făcut-i azi, la şedinţa Adunării Generale de Alegeri a PNL Suceava.

 „Alexandru Băişanu va candida. Acum nu ştiu unde voi candida. La Primăria Suceava, la preşedinţia Consiliului Judeţean, la Camera Deputaţilor, la Senat sau pentru un post de consilier. Voi candida pentru orice post la care PNL mă va trimite. O voi face din spirit de sacrificiu pentru democraţie şi indiferent de rezultatul pe care îl voi avea. O voi face pentru că cineva trebuie să lupte cu aceşti baroni locali”, a spus Băişanu.

Cu el şef al organizaţiei judeţene, cu cumătrul Marius Zmău (foto) şef peste organizaţia municipală a PNL şi cu majoritatea oamenilor supuşi până la pământ, lui Alexandru Băişanu nu-i va fi greu să candideze acolo unde-şi doreşte. Drumul spre dictatură este liber. Şi dacă tot îi sunt pe plac oamenii care închină ode, i l-aş recomanda şi pe Vasile Cerlincă, prim-vicepreşedintele PRM Suceava. Acesta i-a dedicat o poezie, care l-ar face invidios până şi pe Mao, nu doar pe Ceauşescu. Citiţi şi vă minunaţi ce spune Cerlincă despre Săndel:

„Noi cei de la Partidul România Mare

Susţinem toate măsurile liberale.

Suntem alături de PNL şi domnul Săndel

Un bărbat tânăr, frumos, cu mult caracter

Un politician curajos, cam rar ca el.

El spune adevărul, el spune tot ce gândeşte

El nu e ca alţii, el nu păcăleşte”.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

 1. Numai pentru ce arat aici Baisanu ar trebui sa-si traga un glonte in cap sau sa demisioneze urgent.Dar el are o misiune fundamental istorica:aceea de pune un novice,ce-i este cumatru,presedinte la PN- municipiu.Aceasta este viziunea unui smenar care profaneaza dreapta suceveana.Revoltati-va,liberali adevarati si recastigati-va partidul atat cat mai aveti timp.Boicotati-l pe Baisanu,votati cu cine credeti ca mai crede in liberalism dar nu cu niste puslamale inculte si vandute.Cate clase are Zmau?Discurs penibil,balbait,semianalfabet,de fapt nu a fost nici-un discurs,afost o mica grohaiala improvizata din nimic.De cand este Zmau liberal?Ce stie acesta de liberalism?… daca el transpira si se screme cand ragaie doua fraze scrise de altii.Asemenea rusine,batjocora,umilinta si greata nu a mai trait PNL-UL niciodata in istorie.De acum incepe drumul spre iad.Si numele lui este Baisanu.
  “Domnul Iliescu isi doreste sa aiba PNL-ul alaturi, sa-l controleze si sa-i impuna o noua orientare care sa corespunda intentiilor sale, ca nu cumva sa se refaca dreapta.Cu alte cuvinte, pentru Ion Iliescu nu conteaza viitorul PNL, acum PNL trebuie anihilat, eventual contopit sau absorbit total de PSD, ca nu cumva sa se refaca Alianta DA cea care, in 2004, a castigat alegerile.Se vede ca politica de dreapta a actualului guvern il deranjeaza si il revolta pe Ion Iliescu. Domnia sa considera ca, daca in anii ’90 a existat o orientare de stanga, rezultata din alegerile care au urmat, Romania trebuie sa revina la starea de atunci cu PSD in frunte.De asta data, Ion Iliescu nu a mai fost diplomat in declaratii. A spus clar, raspicat ce isi doreste ca sa priceapa tot omul: distrugerea dreptei, folosindu-se ca de o uneala ucigatoare chiar de un partid de dreapta, fara sa gandeasca la consecintele in timp pe care ar trebui sa le suporte PNL, si revenirea, intoarcerea Romaniei la social-democratia anilor ’90, ca fiind ceva de la sine inteles, ceva prestabilit.”

  1. Se vede ca esti din tagma lui basescu&boc ! Pai daca nu era Iliescu, in perioada 2006-2008 ii prajea chioru’ pe liberali la foc mic ! Ce treaba are pdl cu dreapta? Ce are si baba cu mitraliera.
   Dar,domnu’ Sandrinio,tre’ sa recunosteti: mai rar asa lirism ca in poezia pe care o citati,se vede treaba ca la PRM este scaparea. Ah,ce rime,ce figuri de stil,neamule !

 2. P.S. Ma simt oarecum jenat ca ii lasam numai pe ei sa se (re)produca literar asa ca va propun ceva de gen:
  Noi,cei de la UNPR/Il sustinem pe pedele/Si pe nenea presedintele/Care este cel mai ce/Si nu e nebun desi pare ca e/Si la unii ne da gradele/Iar la altii dosarele/La care le plac manelele/Sa vina la noi,la UNPR !

Citiți de asemenea
Close
Back to top button