Shares

Epurările din sistemul bugetar, începute prin înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor, au continuat la foc automat, iar valul schimbărilor este în plin proces.

După diferiţi şefi de instituţii se pregătesc schimbări şi în eşalonul doi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava are din această săptămână două nume noi, respectiv şeful instituţiei, în persoana lui social-democratului Gheorghe Lazăr, şi unul dintre adjuncţi, Cristina Teodorovici.

Pentru săptămâna următoare se pregăteşte însă valul masiv al schimbărilor. Este vorba de directorii de şcoli, care vor fi trecuţi pe linie moartă într-un număr foarte mare. Surse bine informate susţin că şeful IŞJ Suceava a primit o listă cu noile nume care trebuie promovate în posturile de conducere de la şcoli de la fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache.

 

Miza înlocuirii directorilor de şcoli este foarte clară. În majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ vor funcţiona secţii de votare, iar acolo este loc de furtişaguri electorale. Iar cum principala ţintă a actualei puteri sunt alegerile din 10 iunie, nu trebuie scăpat nici un amănunt. Aşa se explică şi mutarea precipitată a comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ la Călăraşi, poliţia având şi ea un rol foarte important la scrutinul de săptămâna viitoare.