Shares

Alegerile de duminică bat la uşă, iar calculele sunt făcute febril din toate părţile.

Conform ultimului sondaj de opinie, cel publicat de IRES, asta în condiţiile în care este corect şi nu măsluit, ne oferă perspectiva unui guvern format de PSD şi aliatul său ALDE.

Cu 44% pentru social-democraţi, respectiv 6 pentru partidul lui Tăriceanu, la care se adaugă şi redistribuirile, cele două partide ar trece de 50%. În atari condiţii, este clar că va fi un guvern format de cele două formaţiuni politice.

La nivelul judeţului Suceava, cel mai câştigat ar ieşi preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu. La scorul partidului la nivel naţional, care ar putea fi reflectat şi în Suceava, Băişanu îşi păstrează postul de deputat.

baisanu

O eventuală alianţă PSD-ALDE, cu cele două partide la guvernare, i-ar aduce o influenţă şi mai mare pe plan local. Iar asta ar însemna inclusiv posturi la instituţiile descentralizate, unele dintre ele extrem de importante.

În cei patru ani de activitate parlamentară, Alexandru Băişanu nu a stat în umbră cum s-a întâmplat cu alţi deputaţi sau senatori din Suceava. Ziua de 28 noiembrie a fost declarată oficial de autorităţile de la Bucureşti Ziua Bucovinei la iniţiativa lui Băişanu, iar la cum se bate moneda în ultima vreme pe promovarea acestei regiuni consider că este un amănunt deloc de neglijat.