Shares

Poliţia Suceava stă pe un butoi cu nemulţumiri. Şi cum greva nu este o soluţie acceptată şi care le-ar putea aduce ceva palpabil în afara unor sancţiuni, o parte dintre poliţişti se pregătesc să protesteze într-un alt mod.

Prin plecarea din sistem, eventual la muncă în străinătate. Cei mai mulţi poliţişti, în special cei tineri, aşteaptă să vadă ce se va întâmpla la începutul anului viitor în privinţa salariilor, urmând ca abia apoi să ia o decizie finală.

Totuşi, zvonurile care circulă pe holurile Poliţiei şi nu numai nu sunt deloc încurajatoare. Oamenii legii au auzit că unul din sporurile care li se acordau, cel privind hrana, urmează să fie introdus în salariu, iar asta ar însema automat o impozitare suplimentară.

În plus, primele de vacanţă nu s-au mai plătit din luna februarie a acestui an, iar solda pentru haine este o amintire frumoasă.

Cu perspective reduse de a le fi readuse salariile la nivelul de dinaintea tăierilor de 25% şi cu temeri că lefele vor fi dijmuite şi mai serios, gândurile de plecare ale poliţiştilor capătă tot mai mult contur.

Discuţiile pe această teamă au devenit deja un lait-motiv printre apărătorii legii, iar dacă în ianuarie şi februarie s-ar înregistra un număr record de demisii nu ar mira pe nimeni.