Brigada Diverse

Se strânge laţul, Aurele!

Pentru microbiştii, regretatul profesor Traian Tomescu a rămas în istorie cu o replică celebră: „Se strânge laţul, Miroane!”.

Se referea la Miron Cozma, liderul de sindicat al minerilor din Valea Jiului şi care la acea vreme era pe cai mari atât cu echipa de fotbal Jiul Petroşani şi în lupta, mai bine zis sfidarea autorităţilor statului. Şi câtă dreptate a avut Traian Tomescu! Nu după mult timp, Miron Cozma a fost arestat şi judecat şi a mai văzut lumina zilei după ani buni, iar acum este un personaj aproape necunoscut.

Am făcut acest preambul pentru a înţelege exact la ce m-am referit în titlu. De această dată, personajul vizat este Aurel Olărean, încă primar de Rădăuţi, posibil viitor posesor al unui cazier extrem de bogat.

De ce spun asta? Pentru că pe numele lui Aurel Olărean s-au formulat nenumărate plângeri penale, cele mai multe întemeiate spun eu după ce am citit derularea unor fapte şi mai ales pentru că îl cunosc foarte bine pe primarul din Rădăuţi. Are aceleaşi „aptitudini” ca ale lui Miron Cozma: îşi sfidează colegii, îşi umileşte subalternii şi, ce-i mai grav, ignoră legile.

Toate dosarele sale, şi sunt vreo 5-6 la număr, au ajuns cu toate la Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava. Poate şi acesta este un semn că Aurel Olărean şi-a pierdut şi bruma de susţinere politică pe care o mai avea la Palatul Administrativ Suceava, dovadă în acest sens fiind şi declaraţiile lui Gheorghe Flutur, care i-a transmis, elegant, ce-i drept, un mesaj de genul „Mucles, vorbeşti doar cu noi, nu te plângi în presă”.

Sunt semne care anunţă începutul sfârşitului pentru un om care nu a înţeles că politica şi administraţia nu sunt una şi aceeaşi cu meseria de marinar. O fi reuşit în viaţă unul dintre marinari, dar nu peste tot se navighează.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Mai tineti minte cum a percehezitionat dumnealui un echipaj de politie,cum i-a pus cu mainile pe capota,etc? Sigur ca asta e visul oricarui infractor – sa ajunga sa faca instructie cu jandarii,sa le ia cascheta si sa scuipe in ea.
    Un asemenea haiduc,cu asemenea realizari,neaparat trebe sa ajunga deputat apoi primar si,cine stie,sef de stat,mai ales daca ai la baza meseria de marinar.
    Uitati-va numai cata duiosie si inteligenta tradeaza privirea sa aparent bovina!

  2. Hai bă Sandrinio, că nu e Olărean singurul primar dobitoc al bostăniilor în judeţul nostru. Mai zi-ne de ăla de la Slatina, zi-ne şi cum primarul Avram de la Todireşti merge la Cajvana să joace la aparate şi nu e de găsit în primărie cu zilele şi lista poate continua

Citiți de asemenea
Close
Back to top button