Shares

O megaechipă de control a fost prezentă ieri în Suceava. Ofiţeri de la Inspectoratul General al Poliţiei, comisari ai Gărzii Financiare şi reprezentanţi ai ANAF, partea vamală, au descins pe meleagurile noastre.

Tema controlului a fost una extrem de clară: produsele accizabile. Una din firmele vizate ar fi fost şi Dagida, din Marginea, aparţinând fratelui senatorului PD-L Orest Onofrei.

Prin această firmă se comercializează produse petroliere, iar cantităţile rulate se pare că sunt de-a dreptul impresionante. Deocamdată, au fost ridicate doar documente contabile, care vor fi confruntate cu cele existente la societăţile cu care Dagida a derulat afaceri.

Faptul că acest control vine acum, după schimbarea puterii politice, este un semnal foarte clar, pe care Onofrei şi ceilalţi oameni din jurul lui Gheorghe Flutur trebuie să-l interpreteze aşa cum se cuvine.

Tot ieri, au mai fost vizate şi alte firme care derulează afaceri cu produse accizabile, în special alcool. La fel ca şi în cazul firmei fratelui senatorului Onofrei au fost verificate actele contabile, urmând a se face verificări încrucişate la partenerii de afaceri.