Shares

Alexandru Băişanu începe să devină persona non grata în partidul pe care-l conduce de ceva vreme. Liberalii suceveni s-au săturat ca fostul prefect să-şi urmărească doar propriile interese, în detrimentul partidului, aşa încât vor să scape de el.

Intenţiile oamenilor nu s-au limitat doar la discuţii pe la cârciumi, ci s-au materializat şi în acţiuni concrete. Recent, câţiva liberali au fost la Bucureşti. Scopul vizitei a fost o întâlnire cu Crin Antonescu, în care liderul PNL să fie informat despre ceea ce se petrece în sânul organizaţiei judeţene a partidului şi despre non-combatul lui Alexandru Băişanu. Delegaţia suceveană i-a cerut lui Antonescu să salveze partidul şi să pună umărul la schimbarea lui Băişanu. Deocamdată, demersurile nu s-au concretizat în nici un fel, iar liderul PNL Suceava a respirat uşurat.

Nici la nivel local poziţia lui Alexandru Băişanu nu este mai roz. În cadrul unei întâlniri care a avut loc acum câteva zile la Gura Humorului, preşedintele liberalilor suceveni a avut o ceartă serioasă cu deputatul Mircea Grosaru, cel pe care l-a adus în partid chiar înaintea alegerilor pentru şefia organizaţiei judeţene. O altă lovitură a primit Băişanu din partea lui Ovidiu Doroftei. Fostul om de încredere al ex-prefectului liberal a plecat în Anglia, abandonând şi partid şi tot ce mai avea prin Suceava. Deşi nu a ieşit public, Ovidiu Doroftei s-a plâns prin cercuri restrânse de atitudinea lui Băişanu şi de faptul că acesta i-a băgat cuţitul în spate de mai multe ori, fără să ţină cont de relaţiile care au existat între ei.