Shares

Controversatul Severin Tcaciuc este la un pas de extrădare, după mai bine de 6 ani de sfidare a autorităţilor române. Originar din Bosanci, Severin Tcaciuc a fost prins astăzi dimineaţă la Viena. Austriecii l-au încătuşat şi l-au dus în arest, iar zilele următoare vor discuta cererea de extrădare depusă de autorităţile române.

Rămâne de văzut cum va evolua situaţia în acest caz, ştiut fiind faptul că austriecii au refuzat anterior să-l extrădeze, iar cererea depusă de Tcaciuc pentru acordarea de azil politic era în curs de soluţionare.

Între timp, dosarul omului de afaceri sucevean a fost completat cu alte alte condamnări pronunţate de instanţele din România, ultima dintre ele acum câteva luni la Judecătoria Miercurea Ciuc. Magistraţii de aici au considerat că se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi instigare la înşelăciune privind calitatea mărfurilor şi l-au condamnat la mai mulţi ani de închisoare, fiind obligat să stea după gratii 5 ani.

severin tcaciuc

Aflat în prezent în custodia autorităţilor austriece, Severin Tcaciuc a fost legat în timp ce se interesa, în incinta Consulatului de la Viena, de anumite proceduri privind plecarea din ţara unde îşi ducea traiul de circa 5 ani.

El fugise din România pe 28 februarie 2003, cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere. Fuga lui s-a lăsat cu destituiri printre şefii de atunci ai Poliţiei Suceava.

Rămâne însă întrebarea legată de cei ce l-au ajutat pe Severin Tcaciuc să comită infracţiunile pentru care este condamnat pe bandă rulantă. Oameni din Poliţie, Parchet, Garda Financiară sau Finanţe sunt cu toţii părtaşi la formarea mitului „Severin Tcaciuc”. Dacă aţi uitat, arestatul de azi de la Viena visa să schimbe numele oraşului Suceava în Severin Tcaciuc.