Shares

Ovidiu Donţu are toate motivele să se simtă precum Nicolae Ceauşescu în perioada sa de glorie.

Sâmbătă, colegii din organizaţia municipală a PSD Suceava l-au ales în unanimitate să-i conducă în lupta cu „balaurul” PD-L. Să fiu sincer, pe mine această unanimitate mă sperie rău de tot. Pe lângă faptul că nu a avut contracandidat, Donţu a mai primit şi voturile tuturor celor peste 500 de participanţi.

Asta nu înseamnă decât una din două. Ori Ovidiu Donţu este perfecţiunea întruchipată, iar colegii i-au sesizat calităţile mesianice, ori în acest partid a dispărut orice urmă de democraţie.

Probabil, mi se va spune că această unitate de monolit se traduce prin dorinţa tuturor pesediştilor de a scăpa de actuala guvernare, una care ne-a nenorocit pentru mulţi ani. De altfel, discursurile celor care au participat la întâlnirea de sâmbătă s-au axat pe această temă.

Rămâne de văzut câţi dintre „unanimi” vor rămâne în continuare pe corabia PSD şi câţi se vor alătura partidelor din arcul guvernamental.

Semne ale trădării au apărut în aceeaşi zi în care Donţu era ales preşedinte al organizaţiei municipale, cei de la UNPR anunţând că doi primari social-democraţi vor candida pe listele lor la alegerile de anul viitor.

Sigur, primarii din judeţ nu sunt în „ograda” şefului de la municipiu din Suceava, dar cum Ovidiu Donţu deţine şi funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD mă gândesc că nu-i chiar atât de perfect şi nu deţine adevărul absolut. Dar, poate că mă înşel şi pesediştii şi-au ales, într-adevăr, omul potrivit pentru a bifa prima victorie a lor în Suceava după mulţi, mulţi ani.