Shares

Pe 23 februarie am preconizat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor călca pragul Primăriei Suceava.

Acest lucru s-a petrecut mai repede decât am crezut eu. Ce-i drept, motivul pentru care s-au deplasat anchetatorii la sediul administraţiei locale este un pic diferit faţă de ceea ce ştiam eu.

Mai exact, eu m-am referit în primul rând la dosarul Termica, în care este începută urmărirea penală in rem de către DNA Suceava, adică pentru fapte nu şi faţă de anumite persoane.

lungu rosal

Ei bine, descinderile de la finele săptămânii trecute au legătură cu licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare pentru următorii 7 ani, încheiat în octombrie 2014 de municipalitatea suceveană cu firma Diasil.

Anchetatorii ar fi ridicat un număr de 16 bibliorafturi, toate legate de acest subiect, iar în perioada următoare le vor analiza şi vor stabili dacă a fost ceva în neregulă la această licitaţie.

Mai trebuie spus că dosarul penal a fost întocmit de procurorii DNA după o plângere depusă de Horaţiu Prigoană, fiul celui care a format firma Rosal, Silviu Prigoană.  Rosal este firma care a pierdut licitaţia pentru salubrizarea şi deszăpezirea în municipiul Suceava după ce a efectuat aceste operaţiuni timp de 8 ani.

Firma Rosal era cunoscută ca una destul de apropiată de primarul Ion Lungu, acesta fiind văzut nu de puţine ori în compania lui Silviu Prigoană, care obţinuse monopolul pe salubrizare în Suceava, iar licitaţia pentru acordarea acestui serviciu s-a extins suficient de mult pentru a ridica semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea.