Shares

Obscurul subteranului este la mare modă la Suceava, iar maestrul de ceremonii se numeşte Ovidiu Donţu, momentan senator prin voia electoratului sucevean.

Ei bine, domnul Donţu, cu ale sale cravate roz, a pus la cale o şedinţă a organizaţiei municipale a PSD Suceava. Nu a fost o şedinţă oarecare, ci una în care cică a fost „reconfirmat” în funcţie.

Greşit. A fost reales în funcţie de un popor adus în sală în număr mare, oameni pe care cei mai mulţi dintre social-democraţii cu state vechi de plată în partid nu i-au văzut niciodată în viaţă.

Başca faptul că membrii cu state vechi de plată în PSD nu mai sunt convocaţi de ani de zile la şedinţe, chiar dacă deţin funcţii de conducere în cadrul partidului sau sunt aleşi în diferite structuri din administraţia locală sau judeţeană.

Ovidiu Donţu şi-a atins scopul. Şi-a ridicat în jur un zid, că tot e la modă zilele astea, pe care-l consideră impenetrabil. Oameni pe care se poate baza, care îi sunt loiali sută la sută.

ovidiu dontu

Încet-încet, Donţu alunecă în aceeaşi paranoia pe care a avut-o şi Alexandru Băişanu, care a tot construit ziduri până când a rămas singur între ele. E doar o chestiune de timp. Dar puterea nu-i lasă pe oameni să vadă mai departe de ziduri şi nici faptul că sunt înconjuraţi doar de fantome, iar când se va lumina şi soarele va fi sus vor fi doar nişte bieţi strigoi captivi în propriul ego.

Iar munca sistematică de îndepărtare a oamenilor care au pus umărul pentru ca acest partid să fie ani în şir în top, mai bine sau mai rău, aşa cum s-au priceput ei sau cum li s-a cerut în anumite momente, nu mai contează nici cât o ceapă degerată. Acum e vremea lupilor flămânzi, mai mult sau mai puţin tineri, iar Ovidiu Donţu e şeful haitei. Uită că şi-a clădit cariera tot cu vechea haită, cea pe care acum o devorează fără milă şi fără scrupule.

Când vor creşte un pic, lupii tineri îi vor plăti cu aceeaşi monedă. El, masculul alfa va urla spre lună şi nu-l va mai auzi nimeni. Şi dacă ar fi să-l audă, cine poate distruge zidurile care se ridică unul după altul?