Shares

Încă un primar PNL va părăsi partidul condus direct spre groapă de Alexandru Băişanu.

După ce sâmbătă au decis că primarul din Horodniceni trebuie exclus din partid, liberalii au aflat că un alt ales, primarul din Dumbrăveni, va „zbura” la viitoarele alegeri. Ioan Pavăl (foto) va candida din partea UNPR, practic o aripă a PD-L. Iar dacă aici îl mai punem la calcul şi pe primarul din Dorneşti, tot un fost liberal şi viitor pedelist, avem o imagine destul de clară a ceea ce se petrece în partidul condus de Băişanu.

Şi cei trei nu sunt singurii care îl vor lăsa ori l-au lăsat deja de izbelişte pe liderul liberal. Pe listă se mai află şi primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, semnele apropierii acestuia de PD-L fiind tot mai evidente în ultima vreme. Curtaţi intens de actualul partid de guvernământ sunt şi alţi primari PNL, printre care cel din Siret, Adrian Popoiu, cel din Crucea, Dorin Rusu.

Trecerea acestora în barca PD-L pare doar o chestiune de timp. Timp pe care Alexandru Băişanu nu-l prea mai are la dispoziţie pentru a-şi reface organizaţiile locale decimate. Cu fiecare lună care trece, preşedintele PNL Suceava rămâne tot mai singur, iar dacă i se pare că cei câţiva oameni aduşi de el în conducerea partidului îi aprobă toate mişcările, asta nu înseamnă că se află şi pe drumul cel bun. Mai sunt şi oameni în fruntea PNL care stau doar pentru a-şi urmări anumite interese, iar acesta este singurul motiv pentru care încă nu au dezertat sau pentru care nu-şi expun opiniile în faţa răzbunătorului Băişanu.

De altfel, Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni, a fost luat în colimator de multă vreme de liderul judeţean al partidului, iar contrele dintre cei doi au fost destul de vizibile. Şi după tot ce se întâmplase în ultima vreme cu duşmanii lui Băişanu era foarte clar că Pavăl nu va avea viitor în partid, urmând a fi marginalizat. Probabil că primarul din Dumbrăveni a simţit ce i se pregătea şi i-a luat-o înainte celui care se visează „El Lidero Maximo”.