Shares

Burdujeni – Adâncata s-a transformat de aproximativ un an de zile în Drumul Golgotei. Şoferii şi localnicii din zonă sunt obligaţi să suporte acest calvar, în timp ce reprezentanţii Primăriei Suceava îi ameţesc cu promisiuni că totul va fi mai bine.

Azi dimineaţă s-a consemnat un nou episod al nesimţirii. Un tir încărcat cu BCA-uri a rămas împotmolit în noroaiele de pe strada 22 decembrie din cartierul Burdujeni sat. Strădaniile de a tracta vehiculul de mare tonaj din mocirlă nu au dat succes, aşa încât ore în şir circulaţia a fost întreruptă. În stilul deja consacrat, şefii Primăriei aruncă întreaga vinovăţie în spatele firmei care execută lucrările în zonă. Nimeni din conducerea administraţiei locale nu-şi asumă responsabilitatea pentru că maşinile sunt deviate pe câmpuri, sau că se formează cozi infernale la semafoarele care funcţionează prost. Preferă politica struţului. Capul băgat în nisip nu poate vedea mizeria şi problemele de afară.

tir in noroi

Acele firme care lucrează prin Suceava fără a respecta nici o normă de securitate au un contract cu Primăria. Iar în acel contract ar trebui stipulate nişte drepturi şi obligaţii. Care sunt acestea nimeni nu ştie, deşi normal ar fi să avem contracte transparente, nu de alta, dar sunt achitate din bani publici.

Dacă ar fi fost un incident izolat, puteam înţelege o explicaţie de genul nu a fost atent şoferul. Dar, tirul de astăzi este al treilea care rămâne înţepenit în noroiul de pe strada 22 decembrie în decurs de numai o săptămână.

E clar că la mijloc e ceva putred. Noroios, mai bine zis. Sunt amănunte pe care le vedem doar noi, muritorii de rând, pentru că oamenii din sferele înalte ale administraţiei locale au alte probleme pe cap. Dacă le-ar fi păsat de oamenii oraşului pe care-l administrează vremelnic ar fi făcut ceva. Nu au făcut-o însă. Şi asta spune multe despre atitudinea lor.