Brigada Diverse

Sofia Vicoveanca, neplătită la „Produs în Bucovina”

Petrecere şi voie bună la Târgul „Produs în Bucovina” care a avut loc vineri, sâmbătă şi duminică la Iulius Mall.

Fericirea nu a fost însă pentru toată lumea, iar printre nemulţumiţi s-a numărat şi Sofia Vicoveanca.

„Doamna cântecului bucovinean” a interpretat câteva piese sâmbătă, în jurul prânzului, iar după ce şi-a finalizat programul s-a întreţinut cu primarul Ion Lungu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Sofia Vicoveanca a fost invitată să guste din mâncărurile pregătite de participanţii la Târg, dar când a fost vorba de plată organizatorii s-au făcut că plouă.

Dragoş Juravle, director prin CJ Suceava, şi-a pasat responsabilităţile către alte persoane şi apoi a dispărut. Vizibil deranjată de această situaţie, Sofia Vicoveanca ar fi ameninţat că nu mai participă niciodată la acţiuni neserioase, în urma cărora trebuie să se roage să-i fie achita onorariul.

Articole asemănătoare

14 Comentarii

 1. Căcaţi portocalii, daţi-i şi lui Flutur! ,,Doctrina bucovinistă tindea la împăcarea spiritelor cu stările de lucruri pe care le considera ca definitive, la resemnarea naţională şi la abdicarea în faţa geniului austriac. Dar un popor conştient nu renunţă niciodată de bună voie la revendicările sale drepte” (Nistor, 1928).

 2. Eu am o deosebita stima si respect fata de regina folclorului bucovinean dar de aceasta data parca ma amuza cand vad ca la targul”Produs in Bucovina”dupa interpretarea celor catorva piese distinsa doamna abia atunci a vazut ca cei cu care s-a intretinut dupa spectacol nu sunt decat niste neseriosi absolventi ai Academiei de Minciuni Politice din Romania care s-au facut ca ploua cand sa-si achite onorariul.Marile oficialitati politice ale judetului Suceava inainte de a se face ca ploua au invitat-o sa guste din preparatele culinare in semn de recunostinta fata de dinsa ca a sustinut recitalul exceptional dar cand este voba de achitarea onorariului a venit ploaia cu piatra(grindina) si toti s-au adapostit de ploaie.Poate ca ar fi fost mult mai frumos daca stimata doamna Sofia Vicoveanca le-ar fi dat la fiecare cate o umbrela sa nu-i ploaie si cu al sau caracter sincer cu inima curata sa-i ierte de onoirariu si sa le ureze mult succes in politica lor,iar cand se duc la serviciu si se aseaza pe fotoliile moi sa aiba grija sa nu-i ploua pentru ca pentru cei ca dumnealor cerul este mereu noros aducator de ploaie.

 3. Domnu’ Bara,se scrie „sa nu-i plouă”,nu „sa nu-i ploaie” ! Este genul de greseala pe care o fac in ziua de astazi turistii politici pripasiti la pedele… Este ca si cum ai spune :”Jele-i,Doamne, codrului/De armele Iancului/Ca le ploaie si le ninsoare/ Si n-are cine le-ncingatoare …” Asta ca sa ramanem in zona folclorului! Cate despre doamna Sofia Vicoveanca,sa-i reamintim ca cine se amesteca in tarâţe…
  Eu personal am un mare repros sa-i fac : fiind luata ca model de catre mai tinerele interprete din zona,a introdus anumite elemente de kitsch jenant,cum ar fi portul poalelor cu un lat de palma peste lungimea catrintei. Asta este ca si cum ai purta chilotii peste pantaloni,pentru ca stramoasele noastre aveau bun simt si confereau poalelor doar rolul functional care era de inteles,acela de a nu li se roade pielea de catre aspra catrinta de lână… In plus,nu se putea merge pe carare,prin iarba,cu poalele iesite pe deasupra pentru ca s-ar fi intors acasa cu ele verzi…In rezumat,poalele erau doar albe si nu se vedeau iar modelul de catrinta cu poale festive,prinsa-n pioneze ca sa nu cada la mijlocul spectacolului, reprezinta un atentat la autenticitate despre care ma indoiesc ca l-a cules de la Vicovu-de-Sus.Poate de la Toporauti…

 4. Domnule Kuku va rog sa va declarati identitatea adevarata pentru a va putea ajuta sa luati legatura cu d-na Sofia sa-i reprosati ce aveti de reprosat dar nu inainte de a-i numara pionezele cu care este prinsa catrinta sa nu-i cada in mijlocul spectacolului,iar numaratoarea adevarata sa o faceti public.Mult succes la numarat pioneze.

  1. Totusi,in sectiunea care va priveste,problema era cum se scrie corect: „sa ploaie” sau „sa plouă”… Nu va mai erijati in paznic al conformitatii atitudinale, intr-un domeniu in care,dupa cum se vede,nu aveti nici o competenţă.

 5. P.S. Ar mai fi,totusi,ceva de zis: ce legatura are marea cantareata cu aceasta oculta penticostala pe care o reprezentati si care nenoroceste Romania,conform unui plan absolut infect,ce poate duce chiar la dezmembrarea tarii?? Ce anume va indreptateste sa va ocupati voi,adica Igas, Falca,Apostu, si tot neamul vostru cel neadormit de soarta Roamaniei si in ce scop o monitorizati si cultivati pe marea artista,speculandu-i necazurile??? Orest Onofrei si Balan au sectiunea lor la Suceava? Evident ca sunt intrebari retorice,se stiu raspunsurile insa am vrut sa te averttizez ca nu toata lumea doarme sau daca doarme se va scula din somnul cel de moarte !

 6. Intr-adevar sectiunea in care ma priveste nu am nici o competenta si din neatentie mi s-a strecurat acea greseala si tin sa va multumesc de observatie dar va rog sa mergeti la magazin cumparati o cutie cu pioneze ,cititi pe ea la ce sunt utile pionezele apoi puteti afirma daca ele sunt folositoare la prinsul catrintei.Eu nu sunt politician si nu apartin nici unei religii oculte decat cea ortodoxa.Lucrez ca orice om intr-o tara straina si o admir pe doamna Sofia din cauza ca imi place cum canta avand o voce inconfundabila in rest alte speculatii de care dumneavoastra afirmati nu exista.Sa stiti ca referitor la cei care au creat necazuri si care au dus la dezmembrarea tarii eu sunt de parerea dumneavoastra pentru ca altfel ar fi stat lucrurile sa lucram in tara noastra alaturi de familie si de cei dragi decat sa lucram printre straini si sa ne inecam amarul cu muzica populara fiecare cu interpretul preferat.Va multumesc.

 7. Sigur, pastor penticostal,in Australia! Ortodox?? Ca si Onofrei si Balan,nu? Nu ma obligati (nu este locul aici) sa va dezvolt toate increngaturile,cel mai probabil doamna Sofia nu are habar cine sunteti. Ati putea fi si pastor la oi,nu ma intereseaza decat in masura in care faceti parte,asa cum am spus din oculta penticostala care capuseaza Romania si o sugruma acum ! Sigur ca faceti deservicii „cauzei” dandu-va in vileag singur si de aceea veti face pasul inapoi,cum sta bine unui ipocrit penticostal.
  Punct.

 8. Domnule kuku mergi la doamna Sofia si cere-ti iertare pentru pacatele pe care le faci sau numara-i pionezele din catrinta dar usor cu finete sa nu cumva ascutisul vreuneia sa-ti intre in nas iar nasul dumneavoastra sa aiba un aspect jalnic tot de nas dar care apartine altei specii decat cea umana. Eu ti-am spus nu sunt politician nu sunt de alta religie decat cea ortodoxa,lucrez in Italia si nu in Australia iar in fata dumneata nu fac nici un pas inapoi.Atat te rog nu o mai face pe viteazul din anonimat cu numele de Kuku ca dupa cum te dezlantui nu dai dovada ca esti roman.Vezii ca sunt persoane cu nume asemanator si sa nu ai surprize neplacute din partea dumnealor si nu din partea mea.Cum stii sa faci observatii gramaticale din anonimat trebuie sa suporti si observatia mea ca nu stii la ce sunt folosite pionezele.Te salut din Italia si nu din Australia.Pa.

 9. Daca ai fi niţel mai sprinten la minte,ai inţelege ca sunt anumite indicii care te dau de gol,indiferent unde ai locui – La Vicenza,in Italia sau la Perth,in Australia…
  Pa!

 10. Bine iti multumesc dar recunoaste sincer ti-a intrat pioneza in nas?Iti las tie agerimea mintii de a merge mai departe ca eu nu am chef sa ma cert cu toti neghiobii anonimi care se dau viteji din anonimat. Mergi cu kuku teapan drept inainte.Nu ma intereseaza ce mai scrii ca oricum tot un guitator esti.Pa.

 11. TOTI POCAITII SA STEA IN BANCA LOR DE NENOROCITI, LASA CA NOI CRESTINII AVEM GRIJA NOASTRA SI NU TREBUIE SA INVATAM NIMIC DE LA VOI MAI PACATOSILOR SI LINGAILOR.

 12. Bai Vali taica eu sunt Becaliot,si mi-e frica de pocaiala dar mai presus de orice parnosul conteaza,in rest totul decurge de la sine.Multumesc,ca esti simpatic.Multa sanatate atat tie cat si la familie.Pa.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button